Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci

de nico15 in Pui, 22 Mai 2017 | 2667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mai mare
  • 2 crenwusti
  • 10 capere
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • mustar de Dijon
  • 130 g de ciuperci
  • Smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru
  • suc de portocale
  • usturoi
  • paprika
  • 10 felii de bacon
  • vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci:

Pregatim pieptul de pui, il aplatizam. Punem feliile de bacon, asezam pieptul de pui. Ungem cu mustar Dijon, punem o bucata de crenwusti. Taiem julien ardeiul, morcovul si ceapa si asezam in laterala stanga/dreapta a crenwustelui, piperam, dupa care rulam cu ajutorul feliilor de bacon.

Tragem la tigaie cat sa prinda culoare pe toate fetele, dupa care dam la cuptor. Punem intr-o  forma de Yena, adaugam suc de portocale, 1 lingurita de paprika, 2 catei de usturoi si cimbru, dam la cuptor la 180° C,  25-30 de minute.

Pregatim mousse-ul de ciuperci. Cu ajutorul unei pensule, curatam impuritarile de pe ciuperci, dupa care le taiem in 4/6. Curatam o ceapa si o taiem fin, punem ulei si unt in tigaie si sotam, adaugam ciupercile si asezonam, dupa care adaugam smantana pentru gatit 35% grasime, usturoi pisat si cimbru. Lasam sa fiarba bine, dupa care luam si lasam in asteptare. 

Vom blenda amestecul, acesta trebuie sa fie mai tare, deoarece vom face canele cu ajutorul a doua linguri.

Galette de cartofi, curatam cartoful de coaja si cu ajutorul unui inel metalic, taiem cartoful in profunzime, sa aiba aceeasi grosime. Dupa aceea, filetul de cartofi rezultat il vom felia cu ajutorul unei mandoline (razatoarea cu lama mare) pentru a avea niste rondele de aceeasi grosime. Acestea le vom aseza in forma de floare pe hartie de copt, vom unge cu unt intre ele, putem aranja 2-3 straturi si vom da la cuptor, verificati sa nu se arda. 

Dupa ce scoatem ruloul de la cuptor, lasam la odihnit, din jiul ramas in forma, facem un sos, adaugam un pahar de vin sa degresam, mai adaugam un cub de unt si lasam sa se reduca.

Strecuram si avem un sos minunat.  

Vom decora ca in imaginile alaturate.  

Pofta buna!

www.reteteleluisupernico.blogspot.com / www.transilvaniahostel.blogspot,com

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie in stil chinezesc