Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci

de nico15 in Pui, 22 Mai 2017 | 1404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mai mare
  • 2 crenwusti
  • 10 capere
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • mustar de Dijon
  • 130 g de ciuperci
  • Smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru
  • suc de portocale
  • usturoi
  • paprika
  • 10 felii de bacon
  • vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci:

Pregatim pieptul de pui, il aplatizam. Punem feliile de bacon, asezam pieptul de pui. Ungem cu mustar Dijon, punem o bucata de crenwusti. Taiem julien ardeiul, morcovul si ceapa si asezam in laterala stanga/dreapta a crenwustelui, piperam, dupa care rulam cu ajutorul feliilor de bacon.


Tragem la tigaie cat sa prinda culoare pe toate fetele, dupa care dam la cuptor. Punem intr-o forma de Yena, adaugam suc de portocale, 1 lingurita de paprika, 2 catei de usturoi si cimbru, dam la cuptor la 180° C, 25-30 de minute.


Pregatim mousse-ul de ciuperci. Cu ajutorul unei pensule, curatam impuritarile de pe ciuperci, dupa care le taiem in 4/6. Curatam o ceapa si o taiem fin, punem ulei si unt in tigaie si sotam, adaugam ciupercile si asezonam, dupa care adaugam smantana pentru gatit 35% grasime, usturoi pisat si cimbru. Lasam sa fiarba bine, dupa care luam si lasam in asteptare.


Vom blenda amestecul, acesta trebuie sa fie mai tare, deoarece vom face canele cu ajutorul a doua linguri.


Galette de cartofi, curatam cartoful de coaja si cu ajutorul unui inel metalic, taiem cartoful in profunzime, sa aiba aceeasi grosime. Dupa aceea, filetul de cartofi rezultat il vom felia cu ajutorul unei mandoline (razatoarea cu lama mare) pentru a avea niste rondele de aceeasi grosime. Acestea le vom aseza in forma de floare pe hartie de copt, vom unge cu unt intre ele, putem aranja 2-3 straturi si vom da la cuptor, verificati sa nu se arda.


Dupa ce scoatem ruloul de la cuptor, lasam la odihnit, din jiul ramas in forma, facem un sos, adaugam un pahar de vin sa degresam, mai adaugam un cub de unt si lasam sa se reduca.


Strecuram si avem un sos minunat.


Vom decora ca in imaginile alaturate.


Pofta buna!


www.reteteleluisupernico.blogspot.com / www.transilvaniahostel.blogspot,com

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nico15 1

22.05.2017, 19:41

multumesc

alilianaa 1

22.05.2017, 21:27

ce bun!

MotanLaOale 1

23.05.2017, 09:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene gratinate