Rulouri aperitiv, cu crema de branza

de merisor in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2015 | 3904 vizualizari

 

In week-endul trecut am participat la picnicul bucatarasilor, desfasurat in parcul Lumea copiilor si unde ne-au facut o minunata surpriza si cei de la Delaco, prin intermediul lui Toni Delaco si al colegului sau de reclama, care ne-au supus unui concurs de sandwich-uri cu produse Delaco.
Iar cand am plecat acasa, surpriza a fost si mai mare cand ne-au daruit cate un pachetel cu minunatele produse Delaco: cascaval si creme de branza.
aaaa si era sa uit, am mai avut surprize si de la Fuchs, care ne-au daruit multe condimente.
Multumesc pe aceasta cale celor de la Delaco, celor de la Fucs, dar in primul rand bucatarasului, care a avut initiativa acestui picnic!
Dintre produsele Delaco, am ales pentru aceste aperitive, crema de branza pufoasa, cu smantana, un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat(25 buc):
  • 1 ou + 1 albus
  • 50 gr unt(65%)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 650 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite Dr Oetker
  • Pentru umplutura(12 buc)
  • 1 cutie de branza pufoasa cu smantana, Delaco
  • 200 gr branza telemea
  • 5 fire marar
  • 1 ceapa rosie
  • 1 praf piper alb de la Fuchs
  • 1 praf boia de ardei dulce, de la Fuchs
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri aperitiv, cu crema de branza:

Pentru aluat, intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare.


Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei.


Adaugam apoi o parte din faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite si diluam cu laptele cald, dupa care incorporam treptat si restul de faina pana cand obtinem un aluat nelipicios, usor moale si foarte elastic.


De mentionat ca, un plic de garant pentru aluaturi dospite este recomandat pentru 375 gr faina, insa eu pun de cele mai multe ori, cantitate mult mai mare de faina si este ok.


Lasam aluatul la odihnit aproximativ 20 de minute, timp in care el isi va mari volumul.


Impartim aluatul in doua parti, ca sa putem lucra usor cu el si intindem fiecare parte in cate o foaie subtire de 2-3 mm grosime, apoi taiem foile in fasii subtiri pe care le rulam strans pe formele de rulouri(a se vedea pozele).


Asezam rulourile in tava, pe inaltimea lor si le mai lasam asa 10 minute, dupa care, ungem aluatul de pe ele cu galbenus de ou diluat cu lapte si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.


Primele 15 minute eu am lasat rulourile asezate in picioare, cum s-ar zice, apoi le-am pus pe partile laterale.


Am procedat asa, pentru a nu se mai tesi aluatul, avand experienta altor rulouri pe care le-am preparat anterior.


Un alt amanunt de luat in seama, ar fi, sa lasam capetele formelor libere, adica sa nu rulam aluatul pana in marginile formelor, pentru a putea desprinde usor aluatul de pe ele, dupa coacere.


Aluatul se va desprinde tinand de capetele formelor si rasucindu-l usor stanga-dreapta, dar dupa ce se raceste putin pe forme.


Pentru crema de branza, amestecam telemeaua rasa sau sfaramata, cu branza pufoasa de la Delaco, apoi adaugam ceapa tocata marunt sau chiar data pe razatoare, mararul tocat si condimentele.


Cu ajutorul unui posh sau cu o punga, umplem rulourile racite, cu aceasta crema.


Servim rulourile ca aperitive, alaturi de legume proaspete sau alaturi de diverse salate-aperitiv.


Sunt tare bune si aspectuoase, iar rulourile se pot umple cu fel si fel de creme.


Eu am umplut jumatate din rulouri, adica 12 cu crema de branza, iar restul cu alta crema, pe care probabil o voi prezenta in alta reteta.


Sa aveti spor si pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Daca nu se foloseste tot aluatul, restul se poate congela, sau se poate folosi la prepararea unor placinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri aperitiv, cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

nuky 1

10.05.2015, 13:49

Eu am o nelamurire :ce este garant produse dospite?nu am auzit pana acum de el/Merci anticipat,Violeta
p.s.cu ce se poate inlocui?

Andreea Caroline 1

21.09.2015, 18:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si dovlecei