Rulouri cu branza si piure de brocoli cu cartofi

de ilinca_rox in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2014 | 844 vizualizari

 

Pentru mine gatitul este o joaca. De multe ori nu stiu care este rezultatul, pentru ca in timp ce pregatesc mai adaug cate ceva neprevazut. Ma bucur ca am tot ajutorul din partea iubitului meu, care este mereu prezent la aceasta joaca.
Sper sa incercati si voi reteta pentru ca este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr brocoli congelat
  • 2 cartofi potriviti
  • 100 gr branza de vaci
  • 400 gr muschi de porc
  • 10 graunti de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 20 gr alune de padure
  • 1 galbenus de ou
  • 50 gr iaurt (o lingura la portie)
  • 1 lingurita lapte
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • oregano
  • 4-5 fire de patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu branza si piure de brocoli cu cartofi:

Pentru piure: brocoli se lasa la decongelat, iar cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Se pune la foc o oala cu apa, sare si o picatura de ulei, iar atunci cand incepe sa clocoteasca se adauga cuburile de cartofi pentru 10 - 15 minute, apoi se adauga si brocoli pentru inca 6-7 minute, pana sunt fierte bine toate legumele.


Curatam grauntii de usturoi si ii tocam marunt. Jumatate din cantitatea de usturoi o folosim la piure si jumatate la rulouri.


Cand sunt gata legumele, se scurg de apa intr-o sita, se adauga usturoiul maruntit, untul si se paseaza cu telul/blenderul.




Pregatirea rulourilor: Muschiul de porc se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si oregano. Branza de vaca se marunteste, se pune cate o lingurita la mijlocul feliilor de carne, apoi se ruleaza strans si se prinde cu scobitori.

Galbenusul de ou se amesteca cu o lingurita de lapte si un varf de cutit de sare.


Alunele de padure prajesc, apoi se maruntesc si se amesteca cu cantitatea de usturoi ramasa.


Rulourile de carne obtinute se trec prin galbenus, apoi prin alunele cu usturoi, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la coptorul preincalzit pentru 45 minute.




Iaurtul se amesteca cu putina sare, o picatura de ulei si se face un sos, care se adauga la servire peste piure. Se decoreaza cu patrunjel proaspat, tocat marunt. Se serveste cat este cald.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca este afumata carnea, gustul va fi mai intens si mai bun;

2

am folosi branza de casa (de tara), dar se poate folosi de orice fel;

3

branza, dupa ce se marunteste, se lasa la scurs;

4

in branza se poate adauga condimente(piper, marar...) in functie de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu branza si piure de brocoli cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ilinca_rox 1

26.03.2014, 23:11

multumesc

AndreaE 1

27.03.2014, 00:45

Delicios :-bmd

Satisfyyourcravings 1

27.03.2014, 08:49

Interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui cu piure de legume