Rulouri cu leurda si telemea

de Lau in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2015 | 927 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Retetecalamama

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura
  • 1 legatura leurda
  • 100 g telemea
  • 100 g masline
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu leurda si telemea:

Aluat


Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si incepem sa framantam pana ce il omgeniza dupa care adaugam treptat untul ramas si framantam un aluat elastic si nelipicios.


Acoperim cu prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Umplutura


Spalam leurda, o scurgem bine de apa si o tocam.


Intr-o tigaie aduagam 1 lingura unt si calim leurda cca 2 minute, lasam sa se raceasca.


Maslinele le taiem in felii si dam branza prin razatoare.


Intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara, stropim cu putin unt in care am calit leurda.


Adaugam branza rasa, leurda si maslinele, rulam aluatul si taiem bucati.


Asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,acoperim si lasam cca inca 15 minute la dospit.


Ungem cu oul desfacut cu putin lapte.


Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu leurda si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

tarasmariana 1

17.04.2015, 19:12

Rocsi 1

17.04.2015, 20:05

Lau 1

17.04.2015, 20:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
"Amintiri din copilarie" - Aperitive cu aroma de aniversare