Rulouri cu leurda si telemea

de Lau in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2015 | 3706 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Retetecalamama

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura
  • 1 legatura leurda
  • 100 g telemea
  • 100 g masline
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu leurda si telemea:

Aluat

Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si incepem sa framantam pana ce il omgeniza dupa care adaugam treptat untul ramas si framantam un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim cu prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura

Spalam leurda, o scurgem bine de apa si o tocam.

Intr-o tigaie aduagam 1 lingura unt si calim leurda cca 2 minute, lasam sa se raceasca.

Maslinele le taiem in felii si dam branza prin razatoare.

Intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara, stropim cu putin unt in care am calit leurda.

Adaugam branza rasa, leurda si maslinele, rulam aluatul si taiem bucati.

Asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,acoperim si lasam cca inca 15 minute la dospit.

Ungem cu oul desfacut cu putin lapte.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu leurda si telemea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa