Rulouri cu spanac si branza feta

de Toamna07 in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2012 | 1826 vizualizari

 

Este o reteta marocana din cartea de bucate - Bucataria Lumii- Gordon Ramsay .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi pentru placinta
  • 200 gr. frunze de spanac spalate si uscate
  • 250 gr.de branza feta
  • 1 ou mare,batut
  • marar si patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare de mare si piper
  • 150 gr. de unt topit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu spanac si branza feta:

Mod de preparare:
Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie.Se scoate intr-o strecuratoare ,se apasa cu o lingura sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop.Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare .
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul,verdeturile tocate,sare si piper .
Lucram cu cate doua foi odata ,pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie ,pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung ,in doua,punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat ,lasam o margine de 2 cm. pe ambele parti.Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem,apoi pliati ambele capete si continuati sa rulati,ca si cum ati face o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.

Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute ,pana cand devin fragede si rumene.

Sfat : Nu frecati , ca mine, branza cu spanacul , amestecati lejer cele doua ingrediente .
Optional am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.

Bune-bune!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu spanac si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulouri cu spanac si branza feta-0
Rulouri cu spanac si branza feta-1
Rulouri cu spanac si branza feta-2

COMENTARII (11)

mamaieelena

mamaieelena 1

08.05.2012, 19:49

Rocsi

Rocsi 1

08.05.2012, 21:10

jolygina

jolygina 1

14.05.2012, 20:16

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!