Rulouri de dovlecei cu branza si pui

de Poliana in Pui, 25 Aug 2012 | 3601 vizualizari

 

O reteta simpla si usoara, de vara cu dovlecel - doar nu se putea sa-l fi abandonat asa repede - si cu crema delicioasa de branza cu piept de pui. Foarte repede se face, e potrivita pentru zilele aglomerate, sau cand nu aveti chef de gatit, dar ultima parte departe de mine de-a o crede :P

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 gr telemea
  • 2 linnguri smantana
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr piept de pui
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de dovlecei cu branza si pui:

Dovleceii ii spalam si-i oparim timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, timp suficient pentru a se inmuia. Ii scoatem din apa, lasam la racit apoi ii taiem pe lungime in felii potrivti de subtiri.


Trecem repede la umplutura. Branza de vaci o sfarmam cu furculita, impreuna cu telemeaua. Adaugam smantana, sare si piper dupa gust si pieptul de pui taiat marunt. Eu am folosit piept de pui fiert ramas de la supica, dar puteti folosi orice fel de carne aveti, insa ar fi bine sa fie gatita putin inaite.

Ardeiul il taiem cubulete, il adaugam in crema de branza, dar pastram cateva bucati pentru ornat. Punem cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de dovlecel, rulam strans si fixam cu o scobitoare.


Ungem o tava termorezistenta cu ulei, asezam rulourile, presaram cascaval ras deasupra, si punem cate o bucata de ardei in varful fiecarui rulou.


Dam vasul la cuptor timp de 30 de minute la temperatura medie. Servim cald cu pofta, cu smantana, sau chiar si asa merge de minune!


Ce scurta am fost, dar asa se face cand nu am prea mult timp de vorbe :P Sper sa va placa reteta mea, si sa aveti pofta!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei cu branza si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Poliana 1

27.08.2012, 09:13

Iri multumesc

Toamna07 1

28.08.2012, 17:53

Frumusele,nu gluma !

Poliana 1

29.08.2012, 08:45

Adina, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din dovlecei umpluți cu brânză