Rulouri de dovlecei cu branza si pui

de Poliana in Pui, 25 Aug 2012 | 6568 vizualizari

 

O reteta simpla si usoara, de vara cu dovlecel - doar nu se putea sa-l fi abandonat asa repede - si cu crema delicioasa de branza cu piept de pui. Foarte repede se face, e potrivita pentru zilele aglomerate, sau cand nu aveti chef de gatit, dar ultima parte departe de mine de-a o crede :P

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 gr telemea
  • 2 linnguri smantana
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr piept de pui
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de dovlecei cu branza si pui:

Dovleceii ii spalam si-i oparim timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, timp suficient pentru a se inmuia. Ii scoatem din apa, lasam la racit apoi ii taiem pe lungime in felii potrivti de subtiri.

Trecem repede la umplutura. Branza de vaci o sfarmam cu furculita, impreuna cu telemeaua. Adaugam smantana, sare si piper dupa gust si pieptul de pui taiat marunt. Eu am folosit piept de pui fiert ramas de la supica, dar puteti folosi orice fel de carne aveti, insa ar fi bine sa fie gatita putin inaite.
Ardeiul il taiem cubulete, il adaugam in crema de branza, dar pastram cateva bucati pentru ornat. Punem cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de dovlecel, rulam strans si fixam cu o scobitoare.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei, asezam rulourile, presaram cascaval ras deasupra, si punem cate o bucata de ardei in varful fiecarui rulou.

Dam vasul la cuptor timp de 30 de minute la temperatura medie. Servim cald cu pofta, cu smantana, sau chiar si asa merge de minune!

Ce scurta am fost, dar asa se face cand nu am prea mult timp de vorbe :P Sper sa va placa reteta mea, si sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei cu branza si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Poliana 1

27.08.2012, 09:13

Iri multumesc

Toamna07 1

28.08.2012, 17:53

Frumusele,nu gluma !

Poliana 1

29.08.2012, 08:45

Adina, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din dovlecei umpluți cu brânză