Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2020 | 3834 vizualizari

 

Eeee, zilele trecute, mi-au apărut le meniul zilei de pe petitchef, aceste minunate rulori. N-am rezistat tentației și le-am prestat repejor. Cu brânzeturile jonglați, după cum și ce vă place! Important să echilibrați gustul între dulce și sărat, după gustul fiecăruia! Sunt minunate!
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Dovlecel 1 bucată,
  • Zucchini 1 bucată,
  • Brânză de vaci 200 g,
  • Telemea de oi 200 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • Mărar proaspăt 4 fire,
  • Ceapă verde sau chives cca. 50 g,
  • Cașcaval ras cca. 200 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor:

Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional).

Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri.

Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci, telemeaua rasă, sarea, piperul, mărarul și ceapa tocate mărunt, 2 ouă, într-un vas mai mare, până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă omogenă.

Pe fiecare felie se așează câte o lingură din crema de brânză, se întinde pe toate suprafața, apoi se rulează, nu foarte strâns, să nu se rupă.

Rulorile obținute se pun în picioare într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei de măsline, apoi se presară cașcavalul ras.

Celelalte 2 ouă rămase se bat energic și se toarnă peste compoziția din tavă.

Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 35 minute la 180 grade, până prind o crustă crocantă și dovleceii s-au gătit.

Se lasă în formă să se răcorească bine, apoi se porționează și servește ca atare sau cu adaos de smântână.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

17.08.2020, 16:05

bune, bune!

Rocsi 1

17.08.2020, 20:33

Wow, chiar faina reteta ta si potrivita pentru acest sezon, pentru ca este plina piata de dovlecei!

mihaelar63 1

18.08.2020, 17:16

Bun-bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

ieri la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

ieri la 17:38

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

ieri la 15:19

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

de S_I_D 1

pe 30.11 la 23:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zucchini cheese balls