Placinta cu cartofi

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2010 | 5164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (800 g)
  • 8 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi:

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cand sunt aproape fierti se scurge apa, se curata si se taie felii.


Ceapa si ardeiul se taie marunt si se amesteca cu cartofii.


Se bat ouale si se amesteca cu smantana. Se adauga peste cartofi, pastrand 2 linguri pentru a unge placinta deasupra. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.


Se unge o tava cu putin ulei de masline..


Aluatul se imparte in doua. Se intide o parte si se pune in tava. Se adauga cartofii cu smantana si se niveleaza.


Se pune cealalta foaie deasupra si se unge cu smantana ramasa. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor pana se rumeneste.


Se serveste calda sau rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Adinacarla 1

06.10.2010, 14:14

si eu repede la o portie de placinta

Sylvia 1

06.10.2010, 14:58

Minunat arata am si slavat-o

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:55

ce super arata! buna ideea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi (Tortila)