Rulouri de peste cu piure fructat

de Anamaria7 in Peste, 27 Mar 2011 | 4448 vizualizari

 

Pentru cei care s-au saturat de peste prajit :P Si care adora carnea alaturi de o aroma fructata, iesita din comun :)

 

INGREDIENTE

Pentru rulouri:

  • n bucati peste file
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 para
  • sos de soia
  • sare, piper

Pentru aromatizare:

  • 2 lg frunze de patrunjel tocate
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lg sos de soia
  • 1/4 lgt piper

Pentru pireul de legume:

  • 1/2 para
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de peste cu piure fructat:

Bucatile de file de peste se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu sos de soia si se pun la marinat cateva ore.

Para se curata de coaja, iar impreuna cu morcovul curatat si ardeiul se taie bastonase de cca 0.5cm grosime.

Asezam cateva bastonase din fiecare pe capatul cate unei bucati de file, apoi rulam si asezam in aparatul pentru gatit cu abur. Pe fiecare rulou asezam cateva cubulete de para.

Legumele pentru pireu (in afara de para) se taie cubulete si se aseaza in jurul rulourilor. Lasam totul sa fiarba cca 15min. Intre timp, amestecam ingredientele pentru aromatizare. 

Cand totul a fiert, pasam cu blenderul legumele pentru pireu,, impreuna cu para proaspata, lungim cu apa lasata in aparat de la fiert si potrivim gustul cu sare.

La servire incalzim putin in cuptorul cu microunde ingredientele pentru aromatizare si turnam peste rulouri.

TIPS-URI

1

Para ii da acestei retete un gust usor dulce, inedit, perfect langa carnea usoara de peste :) se poate inlocui cu mar golden dulce;

2

Sosul de soia contine sare, deci grija la cata sare folosim in plus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de peste cu piure fructat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou marinat in sos indian, prajit in pesmet