Rulouri de vinete ( involtini di melanze )

de maxion in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2011 | 2800 vizualizari

 

o reteta interesanta pe care am gasito pe you tube italia pe care am incercato si eu si e superr

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari 600 - 700 gr
  • sunca presata (prosciutto cotto ) 250 gr
  • cascaval afumat feliat 250 gr
  • unt 50 gr
  • pesmet 2 - 3 linguri
  • faina 2 - 3 linguri
  • ulei de masline 300 ml
  • sare , piper
  • parmezan razuit 2 -3 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete ( involtini di melanze ):

Spalam vinetele si taiem coada, ( dupa gust se pot curata de coaja sau nu )


Se feliaza pe lung in felii de 6 - 10 mm grosime se sareaza , pipereaza si se lasa 20 min intr-o strecuratoare mai mare sa se scurga apa ce iese din vinete


Intre timp pregatim pe un tocator mai mare hartie absorbanta sa uscam bine feliile de vinete ,le dam prin faina si le punem la prajit in ulei de masline incins intr-o cratita mai larga, le prajim si pe o parte si pe alta pana devin aurii dupa le scoatem pe un platou tot pe hartie absorbanta sa se scurga uleiul din ele .


Feliile de vinete prajite se fac rulouri cu o felie de cascaval afumat si una de sunca presata (prosciutto cotto )rulourile formate se pun intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet,se presara parmezan (peste rulouri se poate turna si 1 -2 cutii de rosii cubulete dar timpul de stat in cuptor difera cu pana la 20 min ) si se dau la coptor la gratinat pentru 10 min in cuptorul incins la 200 grade .


Va urez pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete ( involtini di melanze )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Betty Kitchen 1

26.09.2011, 10:36

Daca vrei sa ni te alaturi la provocarea Dulce Romanic uc aceasta reteta, astept datele tale. http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/

jolygina 1

29.09.2011, 09:33

Lau 1

03.10.2011, 13:55

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de vinete cu pui