Rulouri din aluat de gogosi

de lilik in Prajituri, 30 Noi 2010 | 20180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte
  • 370 gr faina
  • 40 gr unt
  • 45 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja de lamaie si portocala
  • pt crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 1 pliculet vanilie
  • 50 gr ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din aluat de gogosi:

Aluat:

punem laptele,zaharul,untul si coaja de lamaie si portocala intr-o olica pe foc pana se topesc untul si zaharul.

cernem faina intr-un vas mai mare si ii facem o gaura in mjloc,unde vom pune oul,drojdia si laptele calai.

framantam bine si lasam la crescut cca 1 ora.

cand aluatul e crescut luam din el si intindem o foaie pe masa de lucru presarata cu faina,apoi taiem fasii pe care le vom infasura pe betele pt rulouri.

mai lasam 10-15 min sa mai creasca dupa care le prajim in ulei incins.le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le scoatem betele si le punem deoparte.

Crema:

punem galbenusurile cu zaharul intr-o oala mai micuta si amestecam pana devine o compozitie omogena,dupa care adaugam faina,amestecam apoi punem laptele rece si vanilia.

punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,amestecand continu sa nu se lipeasca(ajung 3-4 min).

cand e gata jumatate din crema o punem intr-un castronel la racit,iar in cealalta jumatate punem ciocolata rasa si amestecam pana se topeste.

cu cremele obtinute umplem rulourile,apoi le presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din aluat de gogosi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

madi_marin 1

12.01.2011, 12:43

suuper idee.....

lilik 1

13.01.2011, 14:54

multumesc fetele

elena1988 1

19.01.2011, 17:15

super marfa ideea, am sa le incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca de cocos