Rulouri din carne cu garnitura de morcovi

de Valclaudia in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2014 | 2673 vizualizari

 

un pranz delicios! Sunteti invitati....

 

INGREDIENTE

Garnitura de morcovi:

  • cca 1 kg morcovi
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde tocat

Rulouri:

  • 1 piept de pui
  • 12 felii de sunca crud uscata
  • 6 felii de bacon
  • 2 linguri de ulei
  • condiment pentru pui din comert
  • cubulete din ciuperci pleurotus (cca 200 gr.)
  • rondele de praz
  • bobite de mustar
  • seminte de hrisca, cca.30 gr.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din carne cu garnitura de morcovi:

Am inceput cu pregatirea rulourilor astfel:

Pieptul de pui se spala si se taie degetele (12 bucatele am obtinut eu),apoi se condimenteaza dupa preferinta (eu am folosit condiment de pui din comert);

Feliile de bacon fiind mai lungi si destul de grase le-am impartit in 2, astfel ca la 12 rulouri am avut nevoie doar de 6 felii de bacon;

Am infasurat fiecare degetel din piept de pui in bacon, apoi in felie de sunca crud-uscata (prosciuto), la final prinzand rulourile obtinute in cate o scobitoare pentru a nu se desface in timpul prepararii;

Am asezat rulourile in tava yena peste un pat format din ciuperci pleurotus taiate cubulete, deasupra am pus 2linguri de ulei si rondele de praz, 1 ceasca de apa si am dat tava la cuptor la temperatura mare (peste 200 grade). Primele 20 minute am tinut forma acoperita cu staniol, apoi l-am indepartat;

Dupa ce indepartam staniolul adaugam in spatiile dintre rulouri, peste sosul format, bobitele de mustar si hrisca. Dam din nou tava la cuptor pentru alte 25 minute, in acest timp avem grisa sa mai intoarcem cel putin o data rulourile cu ajutorul unei furculite, pentr a se rumeni uniform pe toate partile;

Morvovii se curata, se spala si se taie rondele de grosimea unui deget;

Se dau la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei;

Scurgem morcovii din apa in care au fiert, ii transferam in tigaia in care am pus 2 linguri de ulei si ii sotam timp de 5-10 minute la foc iute, apoi presaram marar peste ei si stingem focul;

Servim rulourile in sos de ciuperci cu hrisca,alaturi de garnitura de morcovi cu marar. Un deliciu!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din carne cu garnitura de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu branza si piure de brocoli cu cartofi