Salam de biscuiti

de Steffy in Prajituri, 5 Feb 2014 | 4542 vizualizari

 

Astazi am facut un desert simplu si delicios, fara nicio ocazie speciala. Pur si simplu am avut o cerinta de dulce de la sotul meu si am facut salam de biscuiti cu de toate.

 

INGREDIENTE

  • 650 g biscuiti populari
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 12 bucati rahat colorat
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri alune maruntite
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • o esenta de rom
  • nuci maruntite presarate deasupra salamului
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Biscutii se rup in bucati mici.

Se topeste untul cu ciocolata, adaugam apoi zaharul vanilinat si se pune fierbinte peste biscuitii rupti.

Incalzim laptele cu 2 linguri zahar tos si 2 linguri cacao. Lasam sa se omogenizeze bine si turnam fierbinte peste biscuiti. Amestecam bine pentru a se umezi toti biscuitii.

Adaugam alunele maruntite, zaharul pudra, stafidele, esenta de rom si rahatul taiat marunt. Se face o compozitie omogena si se modeleaza salamul in folie alimentara.

Deasupra se presara nuca taiata marunt si se ruleaza. Eu am facut 3 bucati mari de salam, voi puteti face mai multe, de marime mica.

Le-am introdus la frigider pentru cateva ore, inainte de servire.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti-0
Salam de biscuiti-1
Salam de biscuiti-2
Salam de biscuiti-3
Salam de biscuiti-4
Salam de biscuiti-5

COMENTARII (13)

Steffy

Steffy 1

06.02.2014, 18:04

Ma bucur ca va place...deja e pe final. S-a consumat rapid.

madi_marin

madi_marin 1

06.02.2014, 19:48

o bucata de-asta n-as refuza niciodata!

Rocsi

Rocsi 1

06.02.2014, 22:28

Un desert foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!