Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba

de Steffy in Prajituri, 5 Feb 2014 | 11352 vizualizari

 

Astazi am facut un desert simplu si delicios, fara nicio ocazie speciala. Pur si simplu am avut o cerinta de dulce de la sotul meu si am facut Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba

 

INGREDIENTE

  • 650 g biscuiti populari
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 12 bucati rahat colorat
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri alune maruntite
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • o esenta de rom
  • nuci maruntite presarate deasupra salamului
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba:

Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolata alba

Biscutii se rup in bucati mici.

Se topeste untul cu ciocolata, adaugam apoi zaharul vanilinat si se pune fierbinte peste biscuitii rupti.

Incalzim laptele cu 2 linguri zahar tos si 2 linguri cacao. Lasam sa se omogenizeze bine si turnam fierbinte peste biscuiti. Amestecam bine pentru a se umezi toti biscuitii.

Adaugam alunele maruntite, zaharul pudra, stafidele, esenta de rom si rahatul taiat marunt. Se face o compozitie omogena si se modeleaza salamul in folie alimentara.

Deasupra se presara nuca taiata marunt si se ruleaza. Eu am facut 3 bucati mari de salam, voi puteti face mai multe, de marime mica.

Le-am introdus la frigider pentru cateva ore, inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Steffy 1

06.02.2014, 18:04

Ma bucur ca va place...deja e pe final. S-a consumat rapid.

madi_marin 1

06.02.2014, 19:48

o bucata de-asta n-as refuza niciodata!

Rocsi 1

06.02.2014, 22:28

Un desert foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata