Chec cu zahar ars si visine

de babi5 in Prajituri, 6 Sep 2014 | 1548 vizualizari

 

Dragii mei aceasta reteta are nr.5 in caietul meu si este scrisa acum 38 ani , si azi m-am gindit sa o scot de la":naftalina" nu am facut-o tare de mult, o faceam mai des iarna datorita scortisoarei si cuisoarelor din compozitie am asociat acest chec cu sarbatorile de Iarna.In reteta originala nu exista visine eu azi am adaugat si nu cred ca se supara cineva.Datorita tavii mele eu am folosit cantitate dubla tava(35/45 cm)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 280 gr faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita bicarbonatdd
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 virf lingurita cuisoare
  • 2linguri pesmet
  • 1 borcanel (350 gr) visine desimburite
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lingura suc lamie(sau otet)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zahar ars si visine:

Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina in ploaie si albusele batute spuma. Cu o paleta le incorporam de jos in sus usor pana albusele se incorporeaza bine.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt desupra ,aranjam visinile care le-am amestecat in prealabil cu pesmetul.Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam pentru35-40 min. ( facem testul cu scobitoarea)Cind este coapta pudram cu zahar farin cu aroma vanilie.Este un desertbun si usor de realizat vi-l daruiesc cu mare drag ,poate cindva va veti aminti de mine

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zahar ars si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Raluca57 1

20.09.2014, 16:12

Siropul de zahar ars il pun in aluat?

babi5 1

20.09.2014, 16:50

Da draga mea se pune in aluat dupa ce sa racit

babi5 1

20.09.2014, 16:52

Raluca57 da daga mea il pui in compozitie dupa ce sa racit apoi se adauga faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cataif