Salam de biscuiti

de Sylvia in Torturi, 15 Apr 2010 | 17592 vizualizari

 

Este inca din copilarie unul din deserturile mele preferate, imi amintesc ca in copilarie procesul de fabricare in sine mi se parea magic nu intelegeam cum din niste biscuiti simpli , cacao, zahar si lapte poate sa iasa asa minunatie …

Reteta asta am preluat-o de la Rivka de pe www.bucataras.ro si este sincer va spun cea mai buna reteta de salam de biscuiti care am facut-o, iti multumesc Rivka , super lejera si gustoasa reteta .

 

INGREDIENTE

  • Am pornit de la inceput cu cantitati duble  fata de cat specifica reteta de baza : 
  • 800 grame biscuiti ( petit beure am pus eu ),
  • 4 lingurite de miere,
  • 6 linguri pline cacao,
  • 6 linguri zahar, 
  • cca 600  ml lapte spunea reteta dar mi-e mi-a “luat” compozitia doar 450  ml cred ca depinde de biscuiti ai mei au fost mai moi ) ,
  • 4 linguri de  nutella,
  • esenta de rom,
  • 1  lingura de unt,
  • folie alimentara pt invelit salamul de biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Preparare : Se zdrobesc biscuitii marunt, ( eu i-am facut cu robotul meu ) iar pe unii i-am rupt bucati mici si se adauga cele 6 linguri de zahar, cacao, mierea.


Laptele se incalzeste pe foc pana la fierbere impreuna cu cela 4 linguri de nutella si esenta de rom si untul. Amestecam incet pana la omogenizare fara sa lasam sa clocoteasca.Se adauga cand s-a racit putin amestecului de biscuiti .


Dupa ce am omogenizat bine punem compozitia in forma de sul in folie alimentara sau o punga transparenta si rulam. Eu am folosit de data asta punga transparenta ca nu am reusit cu folia mea a fost prea subtire. O parte l-am rulat simplu si o parte in fulgi de migdale.


L-am lasat la frigider de seara pana dimineata, daca va grabiti il puteti pune la congelator pentru cateva ore .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

nadina73 1

16.04.2010, 10:22

super sylvia 5 furculite ,arata foarte bine

silvi0ara 1

16.04.2010, 11:35

O prajitura tare buna.

Sylvia 1

16.04.2010, 16:19

Nadina si Silvioara va multumesc .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni