Salam de biscuiti betivan

de MotanLaOale in Prajituri, 31 Iul 2020 | 3435 vizualizari

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 450 ml apa
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 100 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 100 g stafide
  • 200 g nuca
  • 300 g rahat
  • 200 g coacaze din alcool
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti betivan:

Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata.

Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.

Se amesteca pana la topirea untului.

Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.

Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.

Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.

Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.

Se pun coacazele din alcool si se toarna amestecul de lapte.

Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.

Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.

Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil si am lasat-o la frigider 2 ore.

Am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.

Se tin la frigider 3-4 ore.

Dupa racire se taie felii si se mananca.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti betivan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta - de post