Salam de biscuiti cu eugenii

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Noi 2016 | 2146 vizualizari

 

Inspirat de Ruxy. Foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 6 pachete eugenia (12 bucati)
  • 500 gr biscuiti
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 60 gr cacao
  • 4 linguri nutella
  • 100 gr stafide
  • 200 gr nuca
  • 300 gr rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • fulgi de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu eugenii:

Se fierbe laptele cu zaharul si cacao 3-4 minute.


Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.


Se amesteca pana la topirea untului.


Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.


Se rup deasupra si eugeniile.


Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.


Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.


Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.


Se pune si nutella si se toarna amestecul de lapte.


Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.


Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.


Se presara cacao pe o folie, se pune din compozitie, se presara cacos si pe deasupra, se ruleaza strans si se strange la margini.


Se infasoara si in a doua folie si se pune in frigider pentru 3-4 ore.


Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil, am lasat-o la frigider 2 ore, dupa care am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.


Dupa racire se taie felii si se mananca.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu eugenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

21.11.2016, 11:34

Multumesc

mihaelar63 1

08.12.2016, 00:34

Apoi nu as refuza

MotanLaOale 1

08.12.2016, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia