Chec cu smantana si ciocolata

de Miha in Prajituri, 6 Mar 2010 | 4272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g crema de unt Milli
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 ml smantana pt frisca
  • 50 g ciocolata
  • 20 g cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu smantana si ciocolata:

Ciocolata o topim, o lasam sa se raceasca.


Smantana o batem pana obtinem frisca.


Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.


Crema de unt o mixam cu zahar si esenta de vanilie. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza ciocolata, apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.


La sfarsit, incorporam frisca si albusurile spuma, amestecand usor.


Aluatul obtinut il turnam intr-o tava bine unsa cu unt si dam la cuptor la foc mediu. Facem proba scobitorii.


Se lasa la racit in tava, se rastoarna pe un platou si se presara cu zahar pudra.


 

TIPS-URI

1

pe fundul tavii am presarat putin miez de nuca

2

am copt in forma de guguluf, dar se poate coace si in forma de chec sau tava patrata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smantana si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

06.03.2010, 13:58

ce bunatate

susu 1

13.04.2011, 18:28

L-am facut si eu acum, e minunat, pufos si moale, foarte bun, merge langa o cana cu lapte. Mersi Miha de reteta.

Miha 1

13.04.2011, 18:41

Susu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:37

Tort cu crema Kinder Bueno

de Meea 4

ieri la 19:15

10 tipuri de pizza pe felii de pâine

de Meea 4

ieri la 19:06

Piept de pui cu sos de sampanie

pe 21.02 la 23:52

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac