Salam de biscuiti reteta

de Lorra in Prajituri, 15 Sep 2012 | 8217 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 gr. biscuiti (Petit Beurre)
  • 400 gr. rahat
  • 250 gr. nuci
  • 50 gr. stafide
  • 25 ml. esenta rom
  • 200 ml. apa
  • 40 gr. cacao
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un varf de cutit cu sare
  • putina zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom si putina apa, atat cat sa le acopere.

Se sfarama biscuitii, cam de marimea unei alune (si mai mici), iar nucile se pun intr-o tava in cuptorul incins (5-10 min) dupa care se sfarama si acestea.

Rahatul se taie cubulete mici.

Restul de apa, zaharul vanilat si praful de sare, se pun pe foc intr-o cratita si se lasa pana la dizolvarea zaharului. Se ia de pe foc, se adauga stafidele (cu tot cu apa si esenta de rom in care au stat) si putina zeama de lamaie.

Se adauga nucile, rahatul, biscuitii, cacaoa si se amesteca bine compozitia, prin rasturnare.

Pe o folie de plastic se pun cateva linguri din compozitia de salam, se ruleaza folia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele.

Se da la frigider pentru minim o ora, dupa care se poate felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii