Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale

de Oana in Prajituri, 11 Mai 2013 | 30566 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale indragita de toata familia!

 

INGREDIENTE

  • 30 de biscuiti populari
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • o ciocolata amaruie
  • 6 cuburi de rahat taiate cubulete
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri curmale taiate cubulete
  • 2 linguri caise uscate taiate cubulete
  • 1/2 pachet de unt
  • esenta de rom
  • un praf de scortisoara
  • un praf de ienibahar macinat
  • migdale feliate
  • o foaie de celofan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale:

Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale


Biscuitii se maruntesc la robot.


Intr-o craticioara se pun laptele cu zaharul, ouale si ciocolata rupta cubulete. Se pune pe foc si se amesteca cu un tel in continuu pana se topeste ciocolata si se ingroasa compozitia. Se ia craticioara de pe foc, se adauga rahatul, stafidele, curmalele si caisele, apoi untul. Se amesteca pana se topeste untul. Se lasa putin la racit. Se adauga apoi cateva picaturi de esenta de rom, scortisoara si ienibaharul. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se amesteca bine.


Pe o foaie de celofan se rastoarna jumatate din compozitie, se modeleaza sub forma unui salam. Se presara migdale feliate (usor rumenite intr-o tigaie, fara grasime). Se strange celofanul bine la capete. Se procedeaza la fel si cu cel de-al doilea salam de biscuiti. Se pune salamul la frigider cateva ore bune (eu l-am lasat peste noapte).


Se scoate apoi din folie si se feliaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Oana 1

12.05.2013, 21:42

Irina 1

14.05.2013, 22:47

imi plac foarte mult fructele uscate si cred ca e buna ideea de a le combina aici. sunt curioasa ce aroma i-a dat ienibaharul.

RuxyRux 1

14.05.2013, 22:49

O,ce bine arata! Si cred ca e o combinatie grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide