Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata

de ela in Dulciuri, 13 Oct 2014 | 9012 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 700gr biscuiti
  • 200gr ciocolata de menaj neagra
  • 100gr rahat taiat cubulete
  • 150ml lapte
  • 1pachet unt
  • esenta rom
  • 100gr zahar
  • 50ml apa
  • 1lingura cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata:

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata

Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe,sa nu se macine fin.Cealalta parte raman doar rupti bucati maimici.Amestecam biscuitii si cu rahatul.
Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba,apoi adaugam cacaoa,esenta de rom dupa gust si untul si lasam pe foc pana se topeste complet untul,apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si lasam pana se topeste si ea,amestecand continuu iar in final turnam treptat laptele.Lasam cateva minute sa se racoreasca,apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine pana compozitia este omogena.Punem compozitia pe folie de prospetime si rulam ca pe un salam.Dam la rece cateva ore,apoi scoatem din folie si taiem.Ornam cu zahar pudra daca dorim

TIPS-URI

1

pe langa rahat sau in locul lui se poate pune nuca,sau stafide,migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Braduti din biscuiti