Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca

de farfuriavesela in Prajituri, 28 Apr 2014 | 33643 vizualizari

 

Aceasta este varianta de Salam de biscuiţi, reţetăcu nuca, ce se pregateste la mine acasa, de bunica sau de mama mea, si va spun ca este foarte gustos. Urmariti reteta mea aici si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti traditionali, populari (se gasesc vrac in magazine)
  • 200 ml lapte gras, puteti folosi orice fel de lapte sau chiar apa in zilele de post
  • 200 gr margarina sau unt
  • 100 gr nuci, taiate cu cutitul marunt
  • 275 gr rahat turcesc, taiat cubulete
  • 50 gr stafide
  • 3 linguri de cacao
  • 120 gr zahar tos
  • esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca:

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca.

Rupem biscuitii cu mana, taiem rahatul cubulete, taiem si nuca si le amestecam intr-un castron

Prepar un sos din lapte, zahar, margarina, cacao, esenta de rom. Cand ingredientele sosului s-au dizolvat si a dat in clocot opresc focul si adaug stafidele. Las acest sos sa se racoreasca putin, apoi il adaug peste biscuiti.

Amestec bine toate ingredientele. In doua forme de chec adaug folie de plastic, presar nuca de cocos, apoi presez compozitia obtinuta in cele doua tavi.

Acopar cu folia si dau la frigider pentru 4-5 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu banane