Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

de susu in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 47427 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti populari sau petite beurre
  • 200 ml lapte gras
  • 200 gr unt gras taiat cubulete
  • 3 linguri nuca de cocos
  • esenta de rom si vanilie
  • coniac
  • 3 inguri cu varf de cacao
  • 100-120 gr zahar tos
  • 100 gr stafide
  • 200 gr rahat taiat cubulete
  • 100 gr nuci macinate si 60 gr taiate grosier
  • optional coaja de citrice
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci:

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

Biscuitii se rup cu mana bucatele mai mici, nucile se rumenesc putin la cuptor iar rahatul se taie cubulete. Se hidrateaza stafidele in esente si coniac. Se pune laptele pe foc impreuna cu untul, coaja de citrice si esentele scurse de la stafide. Cand s-a topit untul adaugam zaharul si amestecam meereu. Adaugam cacaoa cernuta si o incorporam usor. Cand s-a legat ca un sos se gusta de zahar si arome. Punem intr-un castron, biscuitii, nucile pregatite, rahatul si stafidele. Adaugam sosul caldut peste tot, amestecam cu lingura de lemn sa se incorporeze bine si lasam 10 minute. Intindem o folie alimentara si o presaram cu nuca de cocos. Asezam compozitia si o strangem sub forma de salam cu ajutorul foliei. Rulam si-l dam la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni