Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori

de Catalina L in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 3407 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori
Reteta aceasta este o reminescenta a comunismului, a perioadei cand se gaseau foarte putine produse.
Era facuta doar din biscuiti populari, sirop din cacao cu zahar si margarina si eventual rahat.
Astazi variantele au evoluat, este la fel de apreciata dar ingredientele sunt mai sofisticate.
Aveti aici o varianta in 2 culori. M-am inspirat foarte mult de la reteta gasita pe blogul Diva in bucatarie.- reproduc deci reteta ei.
Reteta  pare usoara dar necesita o buna organizare, rabdare si indemanare :)
 

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de culoare alba:

  • 120 g biscuiti
  • 2 linguri de lapte
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 ou
  • 25 g nuca de cocos

Pentru compozitia de culoare maro:

  • 300 g biscuiti
  • 2 linguri de lapte
  • 50 g ciocolata neagra
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 fiola esenta de rom

zahar pudra pentru decor

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori:

Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori

Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie. 

Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam usor pentru omogenizare, astfel incat sa traga foarte putina umezeala toti biscuitii.

Punem la topit la bain-marie ciocolata alba si untul.

Dupa ce se topesc luam de pe foc si adaugam un ou batut, omogenizam compozitia apoi punem iar pe foc pentru maxim 2 minute, amestecand continuu. 

Luam de pe foc, turnam peste biscuiti si amestecam putin, apoi adaugam nuca de cocos si omogenizam foarte usor.

Turnam compozitia pe o folie alimentara. 

Presam usor astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri. Strangem folia la capete si o lasam la rece pentru 2-3 ore. 


Cand salamul de biscuiti cu ciocolata alba se intareste pregatim compozitia de biscuiti cu ciocolata neagra si ciocolata cu lapte, respectand pasii de mai sus.

Intindem compozitia de biscuiti cu ciocolata maro pe o folie alimentara.

In mijlocul acesteia plasam salamul de biscuiti cu ciocolata alba.

Adunam in jurul ei compozitia colorata, strangem usor pentru a se lipi biscutii cu ciocolata, apoi strangem la capete. Infasuram apoi bine strans intr-o foaie de staniol si dam iar la rece o noapte.

Dupa acest interval scoatem salamul de biscuiti cu ciocolata,il pudram cu zahar pentru un aspect mai apropiat de salamul clasic, apoi il feliem si servim. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

CameliaR 1

30.12.2016, 10:22

Foarte bun!

miki_a 1

30.12.2016, 13:05

Rocsi 1

01.01.2017, 22:22

Suna tare bine si mi-ar placea sa degust o feliuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere si biscuiti