Salam rapid de biscuiti

de Lavinia in Dulciuri, 7 Mai 2013 | 93929 vizualizari

 

Brusc mi se facuse pofta de salam de biscuiti si cum am mai ramas cu ceva ingrediente de la prajiturile de Paste am trecut la treaba :) Un dulce rapid si bun .

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuitii de calitate
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 120 g unt
  • 50 g zahar
  • 25 g cacao(2 linguri)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom dupa gust
  • stafide
  • nuca de cocos(optional)


Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam rapid de biscuiti:

Am pus pe foc frisca lichida cu untul ,zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit untul.Am adaugat ciocolata si cacaua si am amestecat energic pana s-a topit ciocolata.La final am adaugat stafidele si romul.

Separat intr-un bol incapator am maruntit biscuitii (nu foarte fin).

Am adaugat siropul de ciocolata peste biscuiti avand grija ca siropul sa acopere toti biscuitii si am lasat sa se odihneasca aprox. 10-15 minute.

Pe masa de lucru am pus bucati de folie presarata cu nuca de cocos.

Am pus 1/2 din compozitie pe fiecare folie apoi am rulat strans dandu-i forma unui salam .Am strans bine capetele si am introdus bucatile de salam la frigider pentru minim 2-3 ore .

Se portioneaza si se serveste cu mare pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam rapid de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (24)

camelia75 1

08.05.2013, 18:37

Lavinia 1

08.05.2013, 20:44

multumesc Camelia

babi5 1

16.12.2014, 16:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu nuca de post