Salată Boeuf (cu piept de pui)

de alice_ciobanu in Salate, 30 Apr 2011 | 15080 vizualizari

 

Nu voi intra în foarte mari detalii în privinţa salatei acesteia, doar că noi o facem în mod frecvent cu carne de pui, adică piept de pui, iar zarzavatul îl fierbem în coajă.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui fiert, dezosat şi dezpieliţat
  • 300 gr pătrunjel rădăcină
  • 500 gr morcov
  • 500 gr cartofi
  • o cutie mare de mazăre
  • 2 ouă fierte tare
  • 1 gălbenuş crud
  • castraveţi muraţi (în funcţie de cât de acră sau gustoasă vreţi să fie salata)
  • ulei
  • câteva linguri de muştar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată Boeuf (cu piept de pui):

Cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină, se spală foarte bine, şi apoi se pun în coajă la fiert. Sunt fierţi când furculiţa întră cu uşurinţă, dar mijlocul se simte puţin tare. Se scurg de apă şi se lasă puţin la răcit. Apoi cu un cuţit bine ascuţit se curăţă foarte uşor de coajă. În felul acesta zarzavatul a păstrat mai mult gust, dulceaţa lui nu s-a dus o dată cu zeama fiartă. Pieptul de pui se fierbe fără pieliţă, şi apoi se scoate carnea de pe oase.



Zarzavatul fiert, castraveţii muraţi, pieptul de pui se taie, toate cu răbdare, în bucăţi potrivite ca mărime cu bobul de mazăre. Se amestecă toate cu mazărea scursă, apoi se pun câteva linguri de mustar şi se încorporează maioneza făcută din 2 ouă ouă fierte şi un gălbenuş crud. Se potriveşte totul după gustul fiecăruia cu maioneză şi muştar.



Se pune apoi pe un platou şi se ornează după priceperea fiecăruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Boeuf (cu piept de pui)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Tuxedo 1

23.12.2013, 15:06

foarte frumos ai decorat-o!

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 12:33

foarte gustoasa

Adele 1

17.07.2014, 14:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Salată boeuf II