Salata de hering cu cartofi

de Oana in Salate, 26 Iul 2009 | 4411 vizualizari

 

Pestele confera salatei o aroma deosebita. Heringul marinat nu mai trebuie preparat si se combina perfect cu un dressing rafinat!

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de hering marinat
  • 1 ceapa alba
  • 2 castraveti murati
  • 3 cartofi mari fierti in coaja
        Dressing:
  • 150 g iaurt
  • 100 g frisca
  • 1 lingurita hrean ras
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1/4 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de hering cu cartofi:

Fileurile de hering se taie bucati de 3 cm. Ceapa se curata, s espala si se taie rondele fine. Castravetii murati se taie rondele subtiri si se lasa la scurs. Cartofii se curata de coaja si se taie pe jumatate, apoi rondele.


Se prepara dressingul. Iaurtul si frisca se bat bine cu mixerul pana devin cremoase. Se condimenteaza cu sare, piper, hrean, zeama de lamaie si se adauga patrunjelul tocat fin.


Se aseaza pe un platou rondelele de cartofi, apoi bucatile de hering. Se presara doua treimi din rondelele de ceapa si castravetii murati. Se toarna dressingul si se orneaza cu restul de ceapa si cateva rondele de castraveti.


Se lasa la rece cel putin o ora inainte de servire pentru ca sa se imbine aromele.

 

TIPS-URI

1

In dressing se poate adauga si o lingura cu codite de ceapa verde tocate marunt.

2

Fileurile de hering prea sarate se tin in lapte batut, la frigider, peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de hering cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salata cu naut