Salata de hering cu cartofi

de Oana in Salate, 26 Iul 2009 | 7925 vizualizari

 

Pestele confera salatei o aroma deosebita. Heringul marinat nu mai trebuie preparat si se combina perfect cu un dressing rafinat!

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de hering marinat
  • 1 ceapa alba
  • 2 castraveti murati
  • 3 cartofi mari fierti in coaja
        Dressing:
  • 150 g iaurt
  • 100 g frisca
  • 1 lingurita hrean ras
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1/4 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de hering cu cartofi:

Fileurile de hering se taie bucati de 3 cm. Ceapa se curata, s espala si se taie rondele fine. Castravetii murati se taie rondele subtiri si se lasa la scurs. Cartofii se curata de coaja si se taie pe jumatate, apoi rondele.

Se prepara dressingul. Iaurtul si frisca se bat bine cu mixerul pana devin cremoase. Se condimenteaza cu sare, piper, hrean, zeama de lamaie si se adauga patrunjelul tocat fin.

Se aseaza pe un platou rondelele de cartofi, apoi bucatile de hering. Se presara doua treimi din rondelele de ceapa si castravetii murati. Se toarna dressingul si se orneaza cu restul de ceapa si cateva rondele de castraveti.

Se lasa la rece cel putin o ora inainte de servire pentru ca sa se imbine aromele.

TIPS-URI

1

In dressing se poate adauga si o lingura cu codite de ceapa verde tocate marunt.

2

Fileurile de hering prea sarate se tin in lapte batut, la frigider, peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de hering cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta cu icre de crap