Salata de hering cu cartofi

de Oana in Salate, 26 Iul 2009 | 7630 vizualizari

 

Pestele confera salatei o aroma deosebita. Heringul marinat nu mai trebuie preparat si se combina perfect cu un dressing rafinat!

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de hering marinat
  • 1 ceapa alba
  • 2 castraveti murati
  • 3 cartofi mari fierti in coaja
        Dressing:
  • 150 g iaurt
  • 100 g frisca
  • 1 lingurita hrean ras
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1/4 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de hering cu cartofi:

Fileurile de hering se taie bucati de 3 cm. Ceapa se curata, s espala si se taie rondele fine. Castravetii murati se taie rondele subtiri si se lasa la scurs. Cartofii se curata de coaja si se taie pe jumatate, apoi rondele.

Se prepara dressingul. Iaurtul si frisca se bat bine cu mixerul pana devin cremoase. Se condimenteaza cu sare, piper, hrean, zeama de lamaie si se adauga patrunjelul tocat fin.

Se aseaza pe un platou rondelele de cartofi, apoi bucatile de hering. Se presara doua treimi din rondelele de ceapa si castravetii murati. Se toarna dressingul si se orneaza cu restul de ceapa si cateva rondele de castraveti.

Se lasa la rece cel putin o ora inainte de servire pentru ca sa se imbine aromele.

TIPS-URI

1

In dressing se poate adauga si o lingura cu codite de ceapa verde tocate marunt.

2

Fileurile de hering prea sarate se tin in lapte batut, la frigider, peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de hering cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao

pe 20.04 la 21:38

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salată de vinete cu ardei şi ciuperci