Salata de boeuf cu pipote

de Ina in Salate, 12 Apr 2010 | 27475 vizualizari

 

Cum zice mamica mea, "salata asta te scoala din morti" ;)
Ma omorati cu numarul de portii, eu nu le numar niciodata!! :D Am vrut sa scriu ca depinde de stomac, dar cereti cifre.... :))

 

INGREDIENTE

  • 1 k g pipote de pasare,
  • 1 k g cartofi,
  • 4 morcovi marisori,
  • 2 radacini de pastarnac,
  • 1 telina mica,
  • 2 borcane cu castraveciori acri,
  • delikat,
  • piper macinat,
  • mustar,
  • maioneza,     
  • Pentru decorat :
  • maioneza ( reteta o gasiti in postarea cu demunirea : "maioneza din galbenus crud"
  • masline,
  • castraveti acri si /sau gogosar in otet
  • frunzulite de patrunjel verde,

 

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf cu pipote:

Se spala bine pipotele si se pun la fiert, la foc potrivit, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, se taie in cubulete


Se curata si se spala cartofii, morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert ( cartofii in vas separat ), dupa care se taie si acestea in cubulete.


Se pune totul intr-un lighenas sau castron mai mare, se adauga castraveciorii taiati ( presati in pumn pentru a indeparta surplusul de zeama).


Se adauga 3-4 linguri de maioneza , 2 linguri de mustar , piper, delikat si se amesteca bine cu mana( daca se simte compozitia sfaramicioasa , mai poti pune maioneza, pentru ca amestecul sa nu se desfaca ) .


Asezam salata pe un platou, dand ce forma dorim noi


Intindem maioneza cu un cutit lat in strat uniform peste forma creata.


Ornam suprafata salatei dupa preferinte si ce avem la indemana: masline, patrunjel verde, castraveciori, gogosar in otet....


Salata capata o savoare deosebita daca se pastreaza la rece cateva ore (desi eu nu rezist si pap si-n timp ce amestec ingredientele :)) ).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf cu pipote" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

20.12.2013, 22:41

Vai cum arataaaaaaaaaaa!

Pushaa 1

21.12.2013, 09:35

jolygina 1

21.12.2013, 11:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Salata "Troiene"