Salata Boeuf de post cu ciuperci

de Rocsi in Mancaruri de post, 30 Apr 2013 | 5925 vizualizari

 

Nu trebuie sa ducem dorul salatei beouf in post deoarece se gaseste alternativa sa o pregatim si in aceste zile. Renuntam la carne, punem ceva legume in plus si obtinem o salata foarte buna, va garantez!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 200 gr boabe de porumb
  • 300 gr ciuperci conservate intregi
  • 300 gr mazare
  • 5-6 castraveti murati
  • 150 gr masline
  • 1 borcan maioneza de post
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Boeuf de post cu ciuperci:

Spalam cartofii cu tot cu coaja, morcovii si pastarnacul. Ii punem intr-o cratita cu apa si ii fierbem. Cand sunt bine patrunsi ii scurgem de apa, ii trecem pe sub jetul de apa rece, ii decojim si ii taiem cubulete. Ciupercile le spalam si le fierbem cam 20 de minute. Le scurgem, le lasam sa se racoreasca si le facem bucatele mici. Castravetii ii taiem feliute apoi cat ii tocam marunt.  Maslinele le taiem felii rotunde.

Intr-un bol punem toate legumele ce le-am taiat, mazarea ( pe care inainte o spalam si verificam sa fie fiarta, altfel o fierbem noi putin) si boabele de porumb scurse de zeama. Amestecam usor cu o lingura de lemn, condimentam cu sare si piper dupa gust. La final incorporam maioneza, dar usor sa nu sfaramam legumele.

In functie de gust mai punem un castravete murat daca mai este nevoie.

Simplu si bun! Cu putina paine prajita a mers de minune!

 

COMENTARII (62)

Rocsi

Rocsi 1

03.05.2013, 10:39

Ica

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

03.05.2013, 16:45

Pe gustul meu!!!

Rocsi

Rocsi 1

03.05.2013, 22:31

Ma bucur Patricia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!