Salata Caesar

de Bucataras in Salate, 4 Apr 2009 | 11024 vizualizari

 

“Salata Caesar e unul dintre felurile mele preferate si am tinut neaparat sa o fac si acum, desi salata verde din supermarket nu e tocmai grozava.Deci.. ulei de masline, pui cu ierburi, crutoane home made si sosul cumparat. Bun, bun, bun”, marturiseste Iulia

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • ulei de masline
  • dessing special pentru salata caesar (eu am folosit American Caesar de la Khune, luat din supermarket)
  • cimbru
  • usturoi
  • zeama de lamaie
  • salata verde
  • cateva felii de paine
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Bucatile de piept de pui se lasa la marinat macar jumatate de ora cu zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi si cimbru. In acelasi timp punem intr-un pahar ulei de masline, cimbru si usturoi si se lasa tot 30 min, pana cand uleiul capata un gust placut.

Intre timp spalam si curatam salata verde si o lasam se se scurga de apa si taiem feliile de paine in cubulete.

Dupa cele 30 de minute, punem puiul in tigaie, cu ingredientele in care a stat la marinat si acoperim tigaia cu un capac, ca sa se patrunda. In aproximativ 25 min, puiul este gata, rumen si buun.

In timp ce puiul se face, incingem cuptorul, punem hartie de copt intr-o tava pe care punem apoi cuburile de paine (viitoarele crutoane) peste care am strecurat uleiul de masline din pahar. Se lasa la o treapta medie a cuptorului (aprox 175 grade) timp de 13-15 min, pana cand devin aurii si crocante.

Crutoanele se scot din cuptor, puiul se taie fasii si acum putem asambla salata: taiam salata verde in fasii marisoare, punem crutoanele, puiul inca fierbinte si dressingul si amestecam.

Combinatia e superba: frunzele de salata sunt reci si proaspete, puiul aromat e cald si gustos, iar crutoanele absolut delicioase si toate se leaga multumita sosului special.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ela 1

02.12.2011, 00:06

eu scrisesem comentariul asta la galeria foto a lui Mircea,cum naiba a ajuns la salata? nu stiu ce ati facut pe aici ca ma incurc deja in amanunte

Bya Ralu 1

28.11.2012, 22:26

ce fain arata!si eu vreau sa fac

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza de vaci si gem de caise

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Cordon Bleu: Rețeta clasică de pui cu brânză și șuncă

ieri la 14:18

Gomboti cu prune - Reteta gustoasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 25.07 la 17:08

Cupcakes cu Crema Pufoasa si Aerata, cu Mascarpone si Frisca

pe 25.07 la 13:54

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de rosii si castraveti cu branza - Shopska Salad