Salata Caesar

de AndrutzaP in Salate, 16 Noi 2016 | 5412 vizualizari

 

Foarte mult imi place salata caesar. Desi nu prea o pregatesc acasa, o comand cat de des pot, atunci cand ies in oras.
 

 

INGREDIENTE

  • o salata verde
  • 1/2 bagheta
  • ulei de masline
  • 2 jumatati de piept de pui
  • 2 lingurite de mustar
  • 50 g parmezan
  • 3-4 fileuri de ansoa
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de sos Worcester
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

    Incepem prin a pregati crutoanele. Taiem bagheta in cuburi si o asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Stropim crutoanele cu ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, sare si piper. Omogenizam bine si bagam la cuptor pentru 10-15 minute. 

   Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si-l "prajim" foarte bine intr-o tigaie tefal, antiaderenta, fara a folosi ulei. Sau, il puteti gati pe un gratar de aragaz.

    Cat timp lasam puiul si crutoanele la racit, pregatim sosul. In vasul unui blender vertical punem urmatoarele: cele 2 galbenusuri, 1 catel de usturoi, fileurile de ansoa, cele 2 lingurite de mustar, sosul Worcester, 1 lingurita de otet. Mixam bine ingredientele, pana obtinem o pasta fina, omogena. Apoi, ca la maioneza, adaugam ulei de masline, putin cate putin. Inmultim sosul cu ulei de masline, atat cat ne dorim, pana ajungem la cantitatea de sos dorita. Adaugam parmezanul ras si, daca mai este cazul, sare si piper.

   Montam salata astfel: salata verde, peste carnea taiata feliute si apoi crutoanele. Stropim cu sos si gata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga, dupa preferinte si alte ingrediente: rosii, ardei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

AndrutzaP 1

16.11.2016, 22:40

Multumesc dragilor!
Cleme, te tin la curent

miki_a 1

17.11.2016, 14:24

Si mie imi place ....dar n-am mai mancat....nici nu mai stiu de cand!

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu usturoi