Poienita cu ciuperci

de Criss in Salate, 3 Dec 2010 | 4119 vizualizari

 

Cand am facut prima data aceasta salata am fost dezamagita de rezultat. Ma refer la gust si nu la aspect. Totusi m-am gandit sa refac aceasta salata, fara sa respect reteta originala si sa aduc unele modificari. Ei, de data asta alta viata....Mult mult mai buna la gust.

 

INGREDIENTE

  • -300 g ciuperci
  • -3 cartofi fierti in coaja
  • -morcovi (pe care eu i-am fiert in supa de gaina)
  • -2 oua fierte tari
  • -3 fire ceapa verde (doar coditele verzi)
  • -patrunjel verde (n-am gasit in piata si n-am mai pus)
  • -cascaval
  • -sunca de curcan
  • -maioneza de casa din
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 lingurita mustar
  • 100 ml ulei
  • -200 ml smantana
  • -sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Ciupercile se curata si se pun la marinat in apa cu sare, piper, putin otet, ulei de masline, usturoi si o foaie de dafin. Le-am tinut asa vreo doua ore dupa care le-am fiert aproximativ 10 minute in aceeasi apa.


Intr-un vas se pune folie alimentara. Se aseaza ciupercile, peste ciuperci si printre ele se pune ceapa verde si patrunjelul (eu n-am avut). Peste ele se aseaza un strat de cartofi rasi pe razatoarea mare si se sareaza. Tasam cu lingura fiecare strat , sa fie cat de cat compact si sa arate bine "tortuletul". Peste cartofi se repartizeaza uniform un strat de maioneza amestecata cu smantana. Peste maioneza se pune cascaval ras pe razatoarea mica si sunca pe care eu am dat-o pe razatoarea mare dar se poate si taia cubulete. Peste sunca din nou punem un strat de maioneza amestecata cu smantana, apoi inca un strat de cartofi rasi si apoi ouale date pe razatoarea mica. Peste oua se pune ultimul strat de maioneza, apoi morcovii rasi pe razatoarea mare. Tasam cu lingura, apoi acoperim cu folie alimentara si punem in frigider minim 2 ore. Eu am lasat peste noapte si abia dimineata am rasturnat salata.


A iesit un adevarat deliciu. Cu siguranta am sa repet mult mai des reteta aceasta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Criss 1

12.12.2010, 15:36

puideom150 1

01.03.2011, 15:49

Imi place tare mult ideea! Multumesc! Ma bate gandul sa o incerc...

babi5 1

18.12.2014, 10:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie