Salata calda cu dovleac

de anca_rm in Salate, 25 Noi 2016 | 569 vizualizari

 

Pot sa spun ca a fost foarte buna si cu siguranta o sa o repet, poate fara bacon  si eventual cu putina ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovleac copt
  • 50 gr bacon
  • 3 catei usturoi
  • 50 gr branza cu mucegai
  • 1 cana cu quinoa fiarta
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu dovleac:

Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit.


Cand a fost rece, l-am taiat cubulete .


Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam deoparte pe un servetel absorbant.


Usturoiul l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in grasimea de la bacon pana cand s-a colorat putin , obtinand astfel niste chipsuri de usturoi. Daca nu va place usturoiul, se poate foarte bine renunta la el.


Am scos usturoiul din tigaie si l-am pus deoparte.


In tigaie punem dovleacul si il lasam sa se incalzeasca si sa absoarba grasimea lasata de bacon, aromata acum cu usturoiul.


Adaugam quinoa fiarta (1 parte quinoa si 3 parti de apa, se fierbe 10 minute si se mai lasa 10), asezonam cu sare si piper, adaugam uleiul de masline si baconul.


Amestecam cu grija sa nu se rupa bucatile de dovleac.


Servim din boluri, cu branza cu mucegai presarata deasupra si fulgi de usturoi (la alegere).




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

25.11.2016, 21:11

Catalina L 1

26.11.2016, 14:23

buna ideeea, imi placeeeee

noiinbucatarie 1

28.11.2016, 20:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Salata de rosii, ceapa si castraveti - vedeta in bucataria mea