Salata calda cu paste, ardei grasi si telemea

de RODIMUR in Salate, 28 Aug 2021 | 2151 vizualizari

 

Rețete de suflet
O salată caldă foarte bună, economică și rapidă, cu ingrediente care de obicei ne sunt la îndemână este o sugestie foarte bună pentru o cină în familie.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de paste făinoase
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 100 grame de roșii cherry
  • 50 grame de măsline negre
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1-2 cepe galbene
  • 40-50 ml de ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu paste, ardei grasi si telemea:

Pastele (de preferință de dimensiuni mici) se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Telemeaua se taie cubulețe, iar măslinele se clătesc în câteva ape reci și se lasă la scurs.

Între timp se pregătesc legumele.

Ardeii se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne.

Roșiile cherry se spală și se înjumătățesc, iar ceapa se curăță, se spală, se mărunțește și apoi se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic.

Când ceapa este gata, se adaugă ardeii grași în tigaie și se prepară la foc mic înăbușit, până ce se înmoaie ușor (cam 5-6 minute).

Când ardeii s-au înmuiat, se adaugă și jumătățile de roșii cherry, pentru 3-4 minute, timp suficient ca să se prepare, dar să nu se terciuiască.

Se scurg pastele fierte, se răstoarnă pe un platou, iar deasupra se pun legumele sotate, cu sosul rezultat. Se adaugă telemeaua tăiată cubulețe și măslinele, după care se servește imediat.

TIPS-URI

1

Fierbeți pastele în apă multă sărată, conform recomandărilor de pe ambalaj.

2

Nu mărunțiți prea tare legumele, pentru că în urma tratamentului termic se pot terciui. În plus, sunt mai aspectuoase, dacă sunt tăiate în bucăți mai mari.

3

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu devină amară, ci căliți-o doar puțin, până devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic.

4

Preparați înăbușit legumele, ca să se pătrundă și să se mențină sosul natural care s-a format.

5

Nu clătiți pastele cu apă (rece), de vreme ce au fiert în apă multă, ci strecurați-le doar bine și lăsați-le 1-2 minute, ca să se scurgă.

6

Condimentați cu sare (și piper, eventual) dacă așa considerați necesar (telemeaua este totuși suficient de sărată, ca să nu mai fie nevoie de condimente).

7

Serviți salata imediat, caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu paste, ardei grasi si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata "Floarea Soarelui"