Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

de RODIMUR in Salate, 15 Mar 2021 | 2787 vizualizari

 

Pentru că îmi rămăseseră niște ”capete” de la pieptul de pui din care am făcut șnițele, pentru masa deâ, m-am hotărât să fac mai târziu și o salată caldă, pentru cină. A ieșit o bunătate de salată, consistentă și ușoară (totuși) preparată într-o perioadă acceptabilă de timp.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi roz
  • 150-200 grame de piept de pui
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 100 grame de telemea
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru servit:
  • felii de gogoșar murat în oțet
  • rondele de castraveți murați
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.

Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se părtrundă și apoi se ia capacul de pe tigaie și se rumenesc frumos cubulețele din piept de pui, la foc mic.

Telemeaua se dă pe răzătoarea mare și se lasă în așteptare.

Se feliază gogoșarul murat în oțet, iar castravetele murat se taie sub formă de rondele.

Când cartofii au fiert, se curăță de coji și se taie sub formă de cubulețe, care se pun în bolul de servire. Se adaugă telemeaua răzuită și apoi pieptul de pui rumenit, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. Se condimentează, după gust cu: sare, piper, boia dulce, oregano și busuioc uscat.

La urmă, se decorează salata cu felii de gogoșar murat în oțet și cu rondele de castraveți murați. Se servește imediat, cât mai este caldă. Dacă s-a răcit, poate fi încălzită, timp de 1 minut, în cuptorul cu microunde.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care își păstrează forma și nu se terciuiesc ușor.

2

Încercați să decojiți cartofii fierți, cât sunt calzi, pentru ca salata să fie cu adevărat caldă.

3

Cui nu-i place pieptul de pui rumen și ușor crocant, îl poate fierbe întreg, după care îl va tăia sub formă de cubulețe. Astfel, fără prăjeli, salata va fi și dietetică (dar nu va mai avea același gust...)

4

Pentru prăjirea pieptului de pui, puteți folosi ulei de floarea soarelui, dacă îl preferați aceluia de măsline.

5

Este bine să folosiți telemea, care se potrivește cu restul ingredientelor, pentru a da un gust bun salatei.

6

Dozați cantitatea de sare, în funcție de cât de sărată este telemeaua.

7

Cine dorește, mai poate adăuga la final 1-2 linguri de măsline, dacă vrea ca salata să fie mai onctuoasă.

8

În cazul în care salata s-a răcit, până la definitivarea preparării, o puteți încălzi, timp de 1 minut în cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
3 salate la borcan