Salata calda de paste, cu legume si mozzarella

de RODIMUR in Salate, 16 Noi 2020 | 2728 vizualizari

 

Dacă atunci când este cald ne hrănim și ne răcorim cu o salată, când se face frig este foarte bună o salată caldă, bogată în vitamine și consistentă. Pentru aceasta, am adăugat legume plăcute și aspectuoase, care să atragă vizual și mozzarella gustoasă și consistentă.

 

INGREDIENTE

  • 200-250 grame de paste (penne)
  • 100 grame de mozzarella
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 10-12 roșii cherry
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 25 ml de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc/pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de paste, cu legume si mozzarella:

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul de măsline, în care s-a adăugat și puțin ulei de floarea soarelui.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, după ce s-au înmuiat deja cepele.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie fâșii cam de 3 cm lungime și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Se pune capacul pe tigaie și se călesc legumele înăbușit, la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală roșiile, se înjumătățesc și se adaugă în tigaia în care s-aiu înmuiat deja celelalte legume. Se acoperă tigaia cu capac și se continuă prepararea la foc mic, încă 3-4 minute.

Se fierb pastele, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă multă clocotită și sărată.

Se condimentează sosul de legume cu: sare, zahăr, piper, boia de ardei, oregano și busuioc uscat, după care se adaugă sucul de roșii și se lasă legumele pe foc mic, la preparare înăbușită.

Între timp se taie mozzarella sub formă de cubulețe și se pregătește elementul de decor.

Când sunt fierte, pastele se strecoară și se pun într-un bol de servire. Se toarnă peste ele sosul de legume, se presară deasupra cubulețele de mozzarella, se decorează salata și se servește caldă, imediat.

TIPS-URI

1

Folosiți legume proaspete, aspectuoase și în bună stare.

2

Zahărul are rolul de a potența gustul acrișor al sucului de roșii.

3

Preparați sosul de legume, înăbușit și la foc mic,

4

Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, în multă apă sărată și răsturnați-le în bolul de servire, imediat după ce le-ați strecurat bine, fără să le mai clătiți cu apă rece (este o salată caldă!).

5

Pregătiți din timp mozzarella tăiată sub formă de cubulețe, în așa fel ca salata să fie caldă atunci când le veți adăuga. Astfel, ele se vor topi și vor da un gust foarte bun salatei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de paste, cu legume si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

17.11.2020, 20:46

Așa este, Cătălina! Mulțumesc frumos!

oanapl 1

22.11.2020, 19:05

Ce idee bună! Arată tare bine!

RODIMUR 1

23.11.2020, 10:32

Daaa, Oana, a fost o idee tare bună... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre cu ton