Salata Coronita

de RODIMUR in Salate, 6 Feb 2020 | 6619 vizualizari

 

Doream de mult timp să fac această salată, frumoasă precum coronița unei premiante, gustoasă, consistentă și sănătoasă. Am tot amânat momentul preparării ei pentru că nu am găsit simultan, la vânzare, conopidă și  broccoli la prețuri accesibile, nu exagerate. Când în sfârșit această condiție a fost îndeplinită, am făcut de îndată salata, căci voință era destulă. Dar de atunci au trecut câteva zile, suficiente, cât să mai fac între timp altele...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui
  • 1/2 țelină medie
  • 1/2 broccoli mic
  • 1/2 conopidă mică
  • 2 morcovi
  • 1 sfeclă mică
  • 4-5 castraveți murați
  • semințele de la 1/2 rodie
  • sare
  • piper
  • maioneză din: 3-4 gălbenușuri, 50-75 ml de ulei de floarea soarelui, 2 lingurițe de muștar clasic, 1-2 lingurițe de zeamă de lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Coronita:

Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă.

Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli și conopida se pun la fiert, la aburi.

Se taie cubulețe castraveții murați și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de moare.

Se fasonează pieptul de pui și se fierbe. Când este gata, se taie mărunt.

Cât timp fierb legumele, se face o maioneză bine legată, din 3-4 ouă, acrită cu o cantitate dublă de muștar clasic și cu zeamă de lămâie.

Când legumele au fiert, se lasă să se răcorească, se dau prin răzătoarea mare și se lasă separat, în așteptare.

Pe un platou mai mare se pune la mijloc un recipient cu o circumferință mai mare, pentru ca salata, ordonată în jurul său, să arate asemeni coroniței pentru un/o premiant(ă).

Se pune primul strat al salatei, din țelină răzuită, având grijă la forma și la înălțimea lui și se condimentează cu sare și piper. Se unge țelina cu un strat subțire de maioneză și se pune al doilea strat al salatei: castraveții murați, tăiați cubulețe. Se pune un strat subțire de maioneză și apoi se adaugă al treilea strat al salatei: pieptul de pui, tăiat mărunt și condimentat cu sare și piper. Se presează pieptul de pui și se unge cu un strat subțire de maioneză. Se pune, în sfârșit ultimul strat al salatei, morcovii răzuiți, condimentați și ei cu sare și piper.

Se ”învelește” salata, cât mai uniform posibil, cu restul de maioneză și apoi se decorează cu buchețele de broccoli și de conopidă, între care se pun semințe de rodie.

Se dă salata la frigider până a doua zi, când se scoate ușor recipientul în jurul căruia s-a ”construit” salata și apoi se poate servi.

TIPS-URI

1

Fierte la aburi, legumele nu absorb apă în exces, dar dacă nu aveți un asemenea aparat, puteți să le fierbeți normal (sfecla separat, ca să nu coloreze celelalte legume).

2

Dacă fierbeți normal legumele, puteți adăuga sare în apă și atunci nu va mai trebui să condimentați salata decât cu piper, dacă vă place.

3

Nu țineți legumele la fiert (normal) mai mult decât este cazul, ca să nu devină apoase.

4

Tăiați din timp, sub formă de cubulețe, castraveții murați și lăsați-i într-o strecurătoare, ca să se scurgă de moare.

5

Faceți o maioneză bine legată, acrișoară, cu zeamă de lămâie și cu muștar clasic, după gust.

6

Presați ușor fiecare strat al salatei, înainte de a-l condimenta și a-l unge cu maioneză.

7

Stratul de castraveți murați nu trebuie să fie condimentat.

8

Lăsați salata la frigider peste noapte, ca ”să se așeze”.

9

Scoateți recipientul din mijlocul platoului, în jurul căruia ați făcut salata, cu mare grijă, printr-o mișcare ușoară de rotire.

10

Păstrați salata la frigider, până se termină, pentru că are maioneză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Coronita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de piept de pui si legume