Salata cu bilute de labane

de boscodina in Salate, 7 Iun 2009 | 2190 vizualizari

 

O salata delicioasa , mai orientala,al carui punct forte il reprezinta bilutele de labane (iaurt).

 

INGREDIENTE

  • bilute de labane uscate bine
  • 1/2 salata verde
  • 2 rosii
  • 2 castraveti
  • 1 dovlecel mare
  • 1/2 vanata
  • 2 ardei rosii copti si marinati
  • niste branza gen cascaval
  • pentru finisaj pesmetsos:
  • 1 lingura maioneza
  • 3 linguri iaurt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt sau facuti pasta
  • sare, piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu bilute de labane:

Ingredientele sosului se amesteca si se pune sosul la rece in frigider.



Se rupe bucatele salata verde ,rosiile si castravetii se taie si se arunca elegant :) peste salata verde. Dovlecelul se taie betisoare ( jumatate orizontal, fiecare jumatate taiata in jumatate dar vertical si fiecare sfert astfel obtinut taiat in betisoare vertical). Vanata se taie felii ( poate fi pusa toata vanata, mie mi se pare prea mult insa).


Betisoarele de dovlecel si feliile de vanata se prajesc in ulei si se pun la scurs pe hartie absorbanta.Ardeii marinati ( copti si apoi pusi intr-un dress din: apa ,sare, putin zahar si otet) se rup fasii in lungime.

Bilutele de labane se umezesc( se pot da prin ou, eu le-am udat cu apa doar) se dau prin pesmet si se prajesc in ulei, cat sa prinda pesmetul o culoare aurie( eu sunt mai "jmechera" le-am facut ying- yang, ca le-am uitat n tigaie)

Se rade branza gen cascaval, se pune la prajit intr-o tigaie, cu sau fara ulei, cat sa devina o pasta omogena si cu ea se "traseaza" dungi deasupra salatei. Se arunca, elegant si cu simt artistic bilutele de labane prajite deasupra salatei si..La maaasa!!!...ca-i gata :)


nota: bilutele de labaner se fac din 1/2 litru iaurt acru caruia i se poate adauga optional: sare, sucul de la o lamaie, boia , zaatar,cimbru, busuioc, iaurt ce e lasat la scurs 3 zile. Din branza obtinuta se fac bilute care se lasa la uscat pe un raft in bucatarie inca 3 zile, iar apoi inca 5 zile in frigider, obtinandu-se la finalul acestei perioade de timp niste bilute destul de tari ce pot fi prajite pentru salata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu bilute de labane" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

boscodina 1

25.06.2009, 11:22

daca gasesti labane bilute undeva trebuie scoase ( in general se tin in ulei de masline), si lasate la uscat cateva zile.
exista 3 grade de consistenta a labane-lui:
iaurt lasat la scurs 12 ore- iese un labane cam ca o smantana de gros se mananca intins pe paine.
iaurt lasat la scurs 3 zile ( are consistenta unei branze dulci facuta in casa) se face bilute si se lasa la urcat 1-2 zile, apoi se pun in ulei de masline si se pot servi ca si aperitiv( se intind foarte usor pe paine) si 3. dupa cele 3 zile lasat la scurs, 3 zile lasate bilutele la uscat afara, inca vreo 3 -5 in frigider...ies niste "bombite" destul de tari, astea sunt cele pentru salata si le poti praji.
cele moi,din ulei risti sa ti se intinda in tigaie.

boscodina 1

30.06.2009, 16:39

poate gustul te convinge sau daca nu cu putin noroc, intr-un restaurant cu specific oriental in 10 minute ai salata in fata ta, fara sa muncesti o secunda la ea
o fi el secolul vitezei, dar uneori mai e nevoie si de o pauza de respiro, de contemplare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Salata de leurda cu salata verde