Salata cu dovlecei si vinete

de -Licurici- in Salate, 17 Iul 2015 | 1602 vizualizari

 

O salata rapida si gustoasa, perfecta intr-o zi calduroasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel galben mic
  • 1 dovlecel zucchini
  • o vanata lunga
  • 80 g branza de capra
  • 2 linguri maioneza
  • 1 iaurt natur mic
  • 5-6 catei de usturoi
  • o rosie
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu dovlecei si vinete:


  • Dovleceii si vanata se spala bine, se sterg cu un servetel, apoi se taie in feliute subtiri. Dovleceii i-am taiat rondele, iar vanata am taiat-o pe lung.

  • Fasiile de legume le-am dat cu sare, apoi le-am gatit pe grill cate 2 min pe fiecare parte.

  • Intre timp, am facut maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar, putina zeama de lamaie si o jumatate de litru de ulei.

  • Intr-un blender, am pus doua linguri de maioneza, iaurtul si usturoiul si am amestecat pana s-a format un sos, apoi am adaugat sare (nu este nevoie de multa sare pentru ca branza este sarata).

  • Dupa ce s-au racit, am pus legumele pe un platou, am adaugat branza taiata in cubulete, sosul, din loc in loc si rosia taiata in felii mai groase.

 

TIPS-URI

1

Sosul se poate face picant, adaugand piper sau fulgi de chilli.

2

In loc de branza de capra, se poate folosi branza feta.

3

La sfarsit, se pot presara si seminte sau alune maruntite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

-Licurici- 1

17.07.2015, 22:22

Multumesc! Noua ne-a placut mult!

mirela0911 1

18.07.2015, 09:11

Foarte buna!

-Licurici- 1

18.07.2015, 09:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Salata de limba