Salata cu flori

de Roda in Salate, 14 Mai 2009 | 3062 vizualizari

 

Ati incercat vreodata gustul florilor?Exista flori comestibile ,la fel de delicioase pe cat sunt de frumoase.

 

INGREDIENTE

  • 150g.salata verde,
  • 1/2 castravete,
  • 2 ardei grasi(verde si rosu),
  • 3 rosii,
  • 6 ciuperci,
  • flori de mar,
  • flori de marar,
  • condurasi,
  • alior,
  • galbenele,
  • 3 linguri otet,
  • 1/2 lingurita mustar,
  • zahar,
  • sare,
  • piper,
  • 5 linguri ulei;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu flori:

1.Se curata salata si legumele , se spala si se taie.Castravetii se taie rotocoale,ardeii in fasii,rosiile in sferturi, ciupercile in jumatati ,iar salata verde se rupe in bucati cu mana.Florile se spala si se tamponeaza cu un servetel.


2.Se prepara vinegreta din otet ,mustar,zahar, sare, piper si ulei.Se amesteca cu legumele ,se pun intr-o salatiera si se aseaza florile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu flori" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

15.05.2009, 16:04

Eu le mancam direct din copac Ce mai, alte vremuri, nu era asa praf si poluare. Mancam fructele direct din pom, le stergeam doar putin de haine.

Roda 1

15.05.2009, 21:11

Da, asa a fost pe vremuri.Acum, trebuie sa spalam bine si florile , si fructele inainte de a le manca.Imi place sa gatesc cu flori.Cu violete fac prajituri, trandafirii ii fac pane sau supa-crema de trandafiri,florile de dovlecel le prepar umplute-voi posta o reteta in acest sens-sau taiate si incorporate in aluat de clatite.Tot in aluat de clatite folosesc florile de salcam ,care au o dulceata aparte.sau in gogosi ca si Magdalena.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu capsuni