Salata cu legume, piept de pui si sos de usturoi

de mirela0911 in Salate, 26 Oct 2014 | 7138 vizualizari

 

Am avut pofta de o salata, asa ca am facut inventarul in frigider si am facut cu ce mai aveam. Foaaarte buna, doar ca ar fi fost mai bine daca era mai multa! :))

 

INGREDIENTE

  • 2-3 buchete de salata verde
  • 1 ardei capia
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel mic si subtire
  • 1/2 piept de pui
  • 1 lg ulei de masline
  • sare, piper, condimente pt gratar
  • 100 g telemea
  • sos de usturoi
  • crutoane de paine
  • sare, zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu legume, piept de pui si sos de usturoi:

Se iau 2-3 felii de paine, se taie cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana ne ocupam de restul.

Se spala pieptul de pui, se sterge bine de apa si se taie ca pentru snitele. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se aseaza bucatile de carne dupa ce au fost condimentate. Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie.

Salata se spala si se rupe bucati mai mici. Se pastreaza cateva frunze intregi. Ardeiul capia se spala si se taie rondele. Rosiile se spala si se taie cubulete. Dovlecelul se spala si se taie rondele, apoi in jumatate si se pun pe foc in tigaia in care s-a prajit carnea. Telemeaua se taie cubulete. 

Se prepara sosul din 3 catei de usturoi cu putina sare, putin ulei si se amesteca cu iaurt. Se scot crutoanele din cuptor.

Intr-un vas se pun toate ingredientele, se amesteca, se pune sare dupa gust si zeama de lamaie. Se ia un bol, se aseaza frunze de salata verde iar apoi se toarna jumatate din salata. Se serveste cu sos de usturoi. Buna de tot salata!

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si altfel de legume: castraveti, ceapa, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu legume, piept de pui si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de iarna cu sos de mustar