Salata cu orez

de - Andreea - in Salate, 1 Sep 2015 | 4602 vizualizari

 

Rece.Buna.Delicioasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 320 gr orez
  • 125 gr rosii tip datterini
  • 2 morcovi mici
  • 100 gr fasole verde
  • 50 gr mix ciuperci
  • 2 oua
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu orez:

Spalam orezul si il fierbem respectand la o parte de orez - trei parti de apa, adaugand sare. Eu am folosit un orez cu bob lung, indicat pentru salate. Cand orezul a fiert , il punem intr-un castron si il lasam sa se raceasca . 

Separat curatam morcovii de coaja, ii spalam , ii taiem intai in doua pe lungime apoi il taiem rondele. 

Fasolea verde o rupem la capete apoi in bucati mai mici si o fierbem zece minute in apa cu sare. Cand a fiert ,o scurgem bine de apa. 

Intr-un ibric punem apa, adaugamn ouale si le fierbem 10 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Dupa acest timp punem ouale sub jet de apa rece, astfel se vor curata mai usor de coaja . Curatam ouale de coaja si le taiem in opt felii fiecare pe lungime . 

Rosiile le spalam , si le taiem in patru pe lungime . 

In castronul cu orez, (cand acesta s-a racit ) adaugam morcovii, fasolea verde, ciupercile ,punem sare si piper dupa gust si amestecam cu ulei de masline .Punem apoi rosiile si ouale . 

Servim salata rece ! 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust , puteti adauga si putin otet balsamic.

2

Puteti folosi si rosiile tip cherry .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata "Floarea Soarelui"