Salata cu patrunjel - Tabouleh

de Brindusa in Salate, 26 Iun 2011 | 24320 vizualizari

 

Cum mancarea libaneza e foarte indragita pe la noi, cred ca pana acum toata lumea a aflat de salata asta. Este foarte vitaminizanta (patrunjelul si sucul de lamaie au multa vitamina C) si bine venita oricarei diete. Vara, pe caldurile alea mari e nemaipomenit de racoritoare, mai ales cand e mancata de la frigider. Salata originala se face cu menta, dar eu nu am asa ceva in gradina, asa ca am pus niste oregano :)

 

INGREDIENTE

  • 3 legaturi mari de patrunjel
  • 2-3 rosii
  • 1- 2 cepe
  • 3 linguri grau zdrobit (bulgur)
  • 1 legatura menta (eu am folosit oregano)
  • sucul de la 1 lamaie
  • cateva linguri ulei de masline extravirgin
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu patrunjel - Tabouleh:

Graul zdrobit se gaseste la orice magazin arabesc. Daca nu gasesti, poti face salata si fara.


Amesteca bulgurul cu 4 linguri de apa calda si pune-l deoparte cam 15 minute, ca sa se inmoaie putin


Separa frunzele de patrunjel de codite. Toaca frunzele foarte marunt. Eu am folosit blenderul, dar manevra asta se face foarte usor manual, cu un cutit ascutit.


Toaca marunt rosiile, ceapa si frunzele de oregano


Intr-un castron incapator amesteca toate ingredientele. Pune sucul de lamaie, uleiul si potriveste de sare. Amesteca foarte bine.


Pune salata la frigider cel putin 2 ore inainte de a o manca. In felul asta graul absoarbe toate gusturile minunate si se inmoaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu patrunjel - Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

28.06.2011, 15:44

Lau 1

01.07.2011, 16:35

getix 1

21.10.2011, 18:53

f buna, racoritoare si plina de vitamine !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole neagra