Salata cu tofu, ardei mini, ceapa verde si rosii cherry

de RODIMUR in Salate, 27 Mai 2020 | 1416 vizualizari

 

Pentru că mi-a rămas în frigider o cutie de tofu, încă din perioada Postului Mare, a fost cazul să prepar ceva bun din ea, pentru că și-a făcut deja stagiul, cu vârf și îndesat. Până la urmă, am făcut chiar două preparate...
Cu roșii cherry, ardei grași mini și ceapă verde, a ieșit o salată foarte bună, care a avut un mare succes. Se simte nevoia de trufandale și de verdețuri proaspete, acum, la ieșirea din anotimpul rece și din pandemie...

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de brânză tofu cu chimen
  • 5-6 frunze de salată verde
  • 10-12 roșii cherry
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 3 ardei grași mini (galben, portocaliu și roșu)
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • chimen măcinat (opțional)
  • oțet balsamic sau lămâie (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu tofu, ardei mini, ceapa verde si rosii cherry:

Salata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă.

Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele.

Se spală roșiile cherry, se zvântă și se înjumătățesc.

Se spală ardeii mini, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie fâșii subțiri.

Brânza tofu se scurge bine de lichidul din cutie și se taie cubulețe.

Odată scursă, salata se zvântă și apoi se taie fideluță, cât este de lată, după care se pune ca bază, pe un platou.

Deasupra, în centrul platoului se pun cubulețele de brânză tofu.

De jur împrejurul brânzei toșu se aranjează legumele tăiate, în grupuri, pentru a alcătui un aspect frumos.

Se presară: sarea, piperul, oregano (și chiminul măcinat, cine dorește) și apoi uleiul de măsline. Cine dorește mai poate adăuga zeama de la o jumătate de lămâie, sau oțet balsamic, după gust.

Salata se dă la rece 25-30 de minute, ca să se pătrundă de condimente, după care poate fi servită.

TIPS-URI

1

Salata trebuie spălată foarte bine, sub jet de apă, ca să nu rămână pe ea firișoare de pământ.

2

Zvântați bine toate legumele, înainte de a le tăia.

3

Scurgeți bine brânza tofu de zeama din cutie.

4

Aranjați frumos grupurile de legume tăiate puse pe platou în jurul grămăjoarei de tofu, în așa fel încât salata să aibă un aspect atractiv.

5

Țineți salata la rece, 25-30 de minute, înainte de servire, ca să se pătrundă de condimentele presărate și de uleiul de măsline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu tofu, ardei mini, ceapa verde si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de sparanghel verde si cartofi