Salata cu ton - la borcan

de mihaelar63 in Salate, 16 Ian 2017 | 1747 vizualizari

 

 O salata usor de preparat atat in cantitate mare, cat si in cantitate mica. Legumele folosite se pot schimba in functie de preferinte. Eu am folosit ca vas de servire un borcan de 3 l cu capac, pentru ca am avut mai multi musafiri. De asemenea, este usor de transportat.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan file ton galben, in ulei de masline
  • 2 conserve ton in saramura
  • 2 lamai
  • 2 cepe rosii
  • 2 gogosari
  • 2 salate verzi
  • 6 oua fierte si decojite
  • 500 gr boabe de porumb [ din conserva]
  • 500 gr rosii cherry
  • 200 gr rondele masline negre
  • 100 ml ulei masline
  • sare / optional
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ton - la borcan:


  1. Spalati si curatati legumele.

  2. Lasati salata verde sa zvante.

  3. Scurgeti de lichidul din conserva boabele de porumb si le clatiti cu apa rece. Scurgeti din nou.

  4. Taiati marunt ceapa rosie si gogosarul.

  5. Tonul din conserva se scurge de saramura si se amesteca cu piper, ceapa, gogosar si zeama de la o lamaie.

  6. Salata verde se taie fasii. Ouale se taie jumatati.

  7. Feliati cealalta lamaie.

  8. Montati salata, altenand straturile de legume cu cele de peste, oua, masline , felii de lamaie si boabe de porumb.

  9. Bucatile de ton galben se pun in strat separat. Rosiile cherry, daca sunt marisoare, se taie jumatati.

  10. Nu este nevoie de sare in plus, conservele de ton si maslinele sunt suficent de sarate .


Pofta buna !!!!



TIPS-URI

1

Montati salata inainte de servire si pastrati la rece pentru ca salata verde sa nu-si piarda aspectul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ton - la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

17.01.2017, 21:29

Ce mult imi place salata ta scumpo!

Ancutsa 1

05.09.2019, 20:42

Savuroasa!

mihaelar63 1

06.09.2019, 14:44

Ancutsa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Salata de avocado cu crema de branza