Se aleg ardei mari, grasi, fara adancituri, ca sa se poata coace si curata bine. Se coc pe tabla pe toate partile. Pe masura ce se coc se pun intr-un vas, unul peste altul, se presara sare grunjoasa peste ei si se mentin acoperiti cca 30-40 minute, dupa care se curata de pielita si se clatesc repede in apa rece. Se pun la scurs in sita emailata. Se asaza intr-o salatiera.
Se prepara un sos din ulei, otet si sare, care se toarna peste ardei. Deasupra se pun rosiile taiate rondele .Se lasa in sos cel putin jumatate de ora inainte de a-i manca. Cu cat se imbina mai bine in sos ,cu atat sunt mai gustosi. Sunt foarte buni si de pe o zi pe alta.
Pofta buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro