Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
De vara...simplu si bun...
Ardeii se spala, se sterg cu prosop de bucatarie si se coc pe plita sau in cuptor, cum doriti. Dupa ce s-au copt se pun intr-un castron, se pudreaza cu sare si se acopera vasul cu folie alimentara sau si mai simplu cu un prosop de bucatarie. Dupa10-15 minute sunt gata de curatat de coaja.
Rosiile se pun in apa clocotita si se lasa 1-2 minute. Se curata de coaja si se taie cubulete. Rosiile astfel curatate si taiate se pun intr-o craticioara la foc cu 2 linguri ulei de masline. Lasam sa fiarba 10 minute, se adauga sare, piper dupa gust, usturoiul zdrobit, iar la final inca o lingura ulei de masline, 1 lingurita otet balsamic si 1 lingura miere.
Se amesteca sosul intr-un castron incapator si se adauga ardeii copti in sos. Noi i-am servit cu cartofi simpli la cuptor. Serviti cu pofta, garantez un deliciu!!!
1
inainte sa-i serviti lasati-i 10-15 minute sa stea in sos
2
se pot adauga verdeturi in sos dupa preferinte(patrunjel, marar, busuioc...)
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola