De vara...simplu si bun...
Ardeii se spala, se sterg cu prosop de bucatarie si se coc pe plita sau in cuptor, cum doriti. Dupa ce s-au copt se pun intr-un castron, se pudreaza cu sare si se acopera vasul cu folie alimentara sau si mai simplu cu un prosop de bucatarie. Dupa10-15 minute sunt gata de curatat de coaja.
Rosiile se pun in apa clocotita si se lasa 1-2 minute. Se curata de coaja si se taie cubulete. Rosiile astfel curatate si taiate se pun intr-o craticioara la foc cu 2 linguri ulei de masline. Lasam sa fiarba 10 minute, se adauga sare, piper dupa gust, usturoiul zdrobit, iar la final inca o lingura ulei de masline, 1 lingurita otet balsamic si 1 lingura miere.
Se amesteca sosul intr-un castron incapator si se adauga ardeii copti in sos. Noi i-am servit cu cartofi simpli la cuptor. Serviti cu pofta, garantez un deliciu!!!
1
inainte sa-i serviti lasati-i 10-15 minute sa stea in sos
2
se pot adauga verdeturi in sos dupa preferinte(patrunjel, marar, busuioc...)
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro