Salata de boeuf

de Brindusa in Salate, 15 Dec 2010 | 3963 vizualizari

 

Stiu ca salata asta este facuta de toata lumea la noi. Uite ca o postez si eu, ca stiu ca e buna. O probeaza colegii mei la masa de Craciun de vreo cativa ani. Azi au mancat tot ce era in castron, n-au mai lasat nici o faramita.

 

INGREDIENTE

  • 800 ml maioneza facuta in casa, cu mustar (mai picanta)
  • 800 g cartofi, curatati de coaja
  • 1 telina mijlocie, curatata de coaja
  • 2 radacini de patrunjel, curatate
  • 700 g morcovi,curatati
  • 1 kg castraveti acri, la saramura nu in otet
  • 600 g carne de vita (sau pui) fara grasime sau os
  • 1 conserva mare de mazare
  • sare, piper, mustar dupa gust
  • Pentru ornat:
  • gogosari acri,
  • masline,
  • castraveti acri.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Daca folosesti carne de vita, mai intai o fierbi pe aceasta, pana ce devine putin moale. Adauga morcovii, telina, albitura si lasa pana ce sunt aproape fierte. Adauga cartofii si fierbe pana ce furculita intra usor in ei. Daca folosesti carne de pui, o poti fierbe in acelasi timp cu legumele Scoate carnea si legumele pe un platou si lasa-le sa se raceasca foarte bine


Din zeama ramasa poti face o supa.


Cand s-au racit, taie carnea si legumele in cubulete mici. Pune mazarea din conserva Taie cubulete 2/3 din castraveti si adauga peste legume. Amesteca bine. Gusta. Daca nu e destul de acrisoara, mai aduga castraveti. Amesteca bine de tot 2/3 din maioneza. Gusta de sare. Salata nu trebuie sa fie prea sarata, dar trebuie sa fie putin picanta. De aceea se mai adauga mustar si piper, dupa gust.


Poti pune inauntru si restul de maioneza, sau poti imbraca salata in ea. De asemenea salata se poate servi pe un platou sau din castron. Se orneaza dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

20.12.2010, 08:46

Super decorata
Si ai mancat-o toata inainte a o posta

adriana_bobu 1

20.12.2010, 16:00

original modul de ornare

Brindusa 1

27.12.2010, 18:23

mihaela, pe asta au mancat-o colegii la masa de Craciun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata orientala